Alec Baldwin Beeld © Getty Images

'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan op set'

23 oktober 2021 04:07

Het wapen waarmee de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) op een filmset de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot, had eerder al schoten gelost zonder dat dat de bedoeling was. Dat vertellen bronnen aan de de 'Los Angeles Times'. Volgens de bronnen werden de standaard veiligheidsprotocollen rondom wapens in de filmindustrie niet zo nauw genomen op de set van de budget westernfilm 'Rust'.

"Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren"

Alecs stuntdubbel zou afgelopen zaterdag twee schoten hebben gelost met het wapen waarvan hem verteld was dat het 'koud' was, jargon voor een wapen zonder munitie. "Hierop had een onderzoek moeten komen naar wat er was gebeurd", vertelt een lid van de filmploeg. "Er waren geen veiligheidsbijeenkomsten. Er was geen garantie dat het niet meer zou gebeuren. Het enige wat ze wilden was haasten, haasten, haasten."

Ook Alec kreeg te horen dat zijn wapen 'koud' was, voordat hij de trekker overhaalde. Er zaten zowel losse flodders als een echte kogel in het wapen, bleek na onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Alec Baldwin lost dodelijk schot op filmset

Uren voordat Alec de vrouw doodschoot was een deel van de filmploeg van de set weggelopen uit protest tegen de arbeidsomstandigheden. Ze waren onder meer boos over de lange uren die ze moesten maken, het lange reizen en achterstallig salaris. Ook had iemand van de cameraploeg een klacht ingediend omdat de veiligheidsprotocollen niet strikt werden nageleefd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Alec Baldwin woest op journalisten na schietincident

"De veiligheid van onze cast en crew is de topprioriteit van Rust Productions en iedereen die bij het bedrijf betrokken is", zei Rust Movie Productions in een verklaring. "Hoewel we geen officiële klachten hebben ontvangen over de veiligheid van wapens of rekwisieten op de set, zullen we onze procedures intern evalueren terwijl de productie wordt stilgelegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin reageert op fataal incident filmset

Alec zelf zegt "in shock" en "verdrietig" te zijn om de dood van Halyna. Hij zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident. Er is geen aanklacht tegen de acteur ingediend.

Hoe heeft het bizarre incident met Alec Baldwin kunnen gebeuren?

06:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!