Beeld © ANP

Regisseur Joel Souza 'kapot' van dood Halyna Hutchins

23 oktober 2021 18:49

Joel Souza, de regisseur die vrijdag gewond raakte bij het schietincident op de filmset van 'Rust', is "kapot" door het verlies van zijn collega Halyna Hutchins. De 42-jarige cameravrouw overleed nadat acteur Alec Baldwin (63) haar per ongeluk doodschoot met een geweer. Souza zelf raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

"Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en pushte me altijd om beter te worden"

"Ik ben kapot van het verlies van mijn vriend en collega, Halyna. Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en pushte me altijd om beter te worden", laat Joel weten aan de website Deadline. Na een korte ziekenhuisopname mocht hij weer naar huis. "Mijn gedachten zijn in deze zeer moeilijke tijd bij haar familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan op set'

In het geweer, dat diende als rekwisiet, zat één echte kogel. Verder bevatte het wapen losse flodders: daardoor komt er een knalgeluid uit het wapen maar geen kogel. Dat wordt vaker gebruikt bij filmopnames. Er is geen aanklacht tegen Alec ingediend. Hij wist niet dat er een echte kogel in het wapen zat. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin reageert op fataal incident filmset

Joel bedankt iedereen voor de steun die hij heeft ontvangen. "Het zal me zeker helpen bij mijn herstel", laat hij weten. Alec schreef vrijdagavond op Twitter dat hij "in shock" en "verdrietig" is door de gebeurtenis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!