Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin maakt agenda leeg na schietincident: 'Hij is helemaal gebroken'

24 oktober 2021 11:09

Alec Baldwin (63) zal de komende tijd niet aan het werk gaan. De acteur, die donderdag per ongeluk een collega doodschoot op de set van de film 'Rust', is enorm van streek en heeft zijn agenda daarom naar verluidt leeg gemaakt.

"Iedereen weet dat het een ongeluk was, maar hij is helemaal gebroken."

Alec vuurde op de set met een wapen dat geladen bleek te zijn. Cameravrouw Halyna Hutchins kwam daardoor om het leven en regisseur Joel Souza raakte gewond. De 63-jarige acteur was na het incident volgens een ingewijde 'hysterisch en urenlang totaal ontroostbaar', zo vertelt de bron aan People. "Iedereen weet dat het een ongeluk was, maar hij is helemaal gebroken."

Om het te kunnen verwerken heeft de acteur komende projecten geannuleerd. "Dat is hoe hij omgaat met moeilijke dingen. Als er iets ergs gebeurt dan trekt hij zich terug."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan op set'

Anatoly Androsovych, de vader van de overleden cameravrouw, neemt de acteur het ongeluk niet kwalijk. De man vindt dat haar dood niet de schuld is van de Hollywood-ster, die niet wist dat het wapen geladen was. "We kunnen nog steeds niet geloven dat Halyna dood is en haar moeder is kapot van verdriet", laat hij weten aan The Sun.

De vader van Halyna acht de acteur 'niet verantwoordelijk' voor de dood van zijn dochter. "Het is de verantwoordelijkheid van de mensen die de rekwisieten doen en zich bezighouden met de pistolen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Alec Baldwin woest op journalisten na schietincident

Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang en focust vooral op twee medewerkers: de filmwapensmid en de assistent-regisseur van de film. Die twee zouden het wapen waarmee het dodelijke schot werd gelost, het laatst in handen hebben gehad, zo staat in een politierapport dat Amerikaanse media in handen kregen.

Het gaat om de 24-jarige filmwapensmid Hannah Gutierrez Reed, die het wapen had voorbereid, en om assistent-regisseur Dave Halls, die bekend staat als een doorgewinterde professional. Hij gaf het wapen vervolgens aan de acteur. Volgens Dave was het wapen 'koud', wat betekent dat er geen kogels in zitten. Hannah zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde. Tegen Alec is geen aanklacht ingediend. Hij verklaarde dat hij niet wist dat het wapen een echte kogel bevatte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin reageert op fataal incident filmset

Inmiddels is er meer dan 100.000 euro ingezameld voor de familie van de overleden cameravrouw. Het geld wordt gebruikt om haar familie te steunen in deze moeilijke tijd, aldus de organisatie. Zo'n 1300 mensen hebben in de afgelopen 24 uur geld gedoneerd. Halyna had samen met haar man een zoon.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!