Diederik Gommers Beeld © ANP

Diederik Gommers vindt volle talkshowtafels ongemakkelijk

25 oktober 2021 08:39

Diederik Gommers (57) voelt zich ongemakkelijk aan de volle talkshowtafels nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat stelde de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care in de RTL-talkshow 'Humberto'.

"Op het moment dat ik ergens naartoe ga waar ik het risico loop op andere mensen, ben ik ook voorzichtig"

Diederik pleitte ervoor dat Nederlanders meer zelf hun verantwoordelijkheid nemen in plaats van te wachten op het moment dat het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen oplegt. "Wat wij doen met z’n allen is dat we de hele tijd naar de politiek kijken, maar de aanpak van een virus is kijken naar ons gedrag en dat doen we zelf", beklemtoonde hij. "Natuurlijk beslissen zij, maar de vraag is of wij morgen of vanavond niet al gelijk zelf kunnen beginnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Gommers ziet festivalseizoen somber in

De gezaghebbende arts noemde als voorbeeld het feit dat er aan tafel bij Humberto maar vier mensen zaten en dat er afstand werd gehouden. "Ik zag van de week dat ze met z'n zessen zaten", legde hij uit. Hiermee doelde Diederik op zijn bezoek aan de talkshow Op1.

Hij beaamde, na een vraag van Humberto, dit ongemakkelijk te hebben gevonden: "Ik kom nu mensen tegen die niet in mijn bubbel zitten. Ik zie iedere dag dezelfde mensen op mijn werk. Op het moment dat ik ergens naartoe ga waar ik het risico loop op andere mensen, ben ik ook voorzichtig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Gommers wint Best Social Award

Diederik is 57 en behoort daarmee naar eigen zeggen tot een risicogroep. "Ik ben al meer dan zes maanden geleden gevaccineerd en dan weet je dat het vaccin wat minder effectief wordt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!