Beeld © Getty Images

Koningin Elizabeth mag niet meer alleen naar officiële gelegenheid

25 oktober 2021 11:16

Nu het niet zo goed lijkt te gaan met de gezondheid van koningin Elizabeth (95), is besloten dat ze voortaan bij officiële verplichtingen standaard zal worden bijgestaan door een familielid. Mocht Elizabeth weer op het laatste moment iets moeten afzeggen, dan kan het familielid het van haar overnemen.

Volgens The Telegraph is hiertoe besloten, nadat koningin Elizabeth vorige week op het laatste moment een bezoek aan Noord-Ierland moest afzeggen, omdat ze van haar artsen rust moest houden. Hoewel Buckingham Palace benadrukte dat het om niets ernstigs ging, bleek later dat de klachten toch wel dusdanig erg waren dat Elizabeth zelfs een nachtje had doorgebracht in het King Edward VII-ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Door alcoholverbod 's avonds geen martini meer voor Queen Elizabeth

Ook werd Elizabeth onlangs voor het eerst sinds jaren weer met een wandelstok gespot. Volgens koningshuiskenner Angela Levin is de koningin de afgelopen tijd simpelweg te druk geweest. Sinds het overlijden van haar man prins Philip, zou niemand meer durven te zeggen dat Elizabeth af en toe wat moet afremmen. Daarnaast is de koningin ontzettend plichtsgetrouw en zal ze niet zo snel iets afzeggen, zelfs als ze zich eigenlijk niet lekker voelt. Om ervoor te zorgen dat ze ondanks haar hoge leeftijd toch nog fit blijft, zou haar arts haar onlangs nog hebben geadviseerd om haar gebruikelijke dagelijkse borrel te laten staan.

Of Elizabeth het advies gaat opvolgen, is natuurlijk nog maar de vraag. Ze is doorgaans iemand die het liefst haar eigen pad kiest. Kort na haar ziekenhuisontslag ging ze ook meteen weer aan het werk:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth is om: na 95 jaar gebruikt ze een wandelstok

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!