Jaap Reesema en Kim Kötter Beeld © YouTube Kim Kötter

Kim Kötter en Jaap Reesema over heftig kinderwens-traject

25 oktober 2021 17:02

Kim Kötter (39) en Jaap Reesema (36) praten in een video openhartig over de ervaringen van hun IUI- en IVF-traject. Want hoewel ze bij haar derde zwangerschap op de natuurlijke manier zwanger is geraakt, zijn hun eerste twee zoontjes met behulp van IVF ter wereld gekomen.

"Op die en die dag, om dat tijdstip, kom jij, en dan brengen we het zaad in"

Zo vertelt Kim over IUI het volgende: "Op het moment dat mijn eitje rijp genoeg was, dan wordt het geforceerd, om een eisprong te forceren. Dan moet direct het zaad worden ingebracht, op het juiste moment." Kim moest de eerste paar weken dan ook zo'n drie keer per week naar de fertiliteitskliniek in Twente voor een paar minuten.

Daar wordt gekeken of haar eitje groot genoeg is en of ze het kunnen laten springen: "Op die en die dag, om dat tijdstip, kom jij, en dan brengen we het zaad in." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kötter was als kind te onzeker om in de spiegel te kijken

De dag dat het zover was kreeg de moeder van drie voor de zoveelste keer een eendenbek in en brachten doktoren het goedje van Jaap bij haar naar binnen. "Die heb ik dus echt vaak in mij gehad. Vaker dan ik seks heb gehad, nou dat is niet waar, haha."

Ze vervolgt: "In elk geval, je ligt daar, en het zaad wordt in een grote spuit ingebracht." Jaap was overigens bij elk bezoek mee, al heeft hij dat inmiddels verdrongen: "Verschrikkelijk, wat fijn als het gewoon zo natuurlijk kan." Het IUI-traject van Kim en Jaap, dat overigens vrij lang duurde, 'mislukte' en vervolgens kwamen ze in aanmerking voor IVF. Daarbij wordt een eicel van de vrouw in een 'bakje' geplaatst met het zaad van een man. "Dan is het gewoon, welk zaadje, gaat naar het eitje. Hopelijk gaat er dan één in", vertelt Kim. Het hele gesprek is in de video hierboven terug te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde zwangerschap dreef Jaap Reesema en Kim Kötter uit elkaar

Eind februari werden de twee ouders van alweer hun derde zoon. In de video hieronder vertellen ze meer over hun derde zwangerschap, die ze totaal niet hadden zien aankomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jaap Reesema: 'Bij mij zijn het hoge pieken en wat diepere dalen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!