Beeld © ANP

Dodelijk schietincident Alec Baldwin gebeurde tijdens repetitie

25 oktober 2021 14:49

Het fatale incident op de set van de film 'Rust' waarbij Alec Baldwin (63) per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot, gebeurde tijdens een repetitie. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van de getuigenverklaring van regisseur Joel Souza.

Joel stond op het moment dat Alec vuurde achter Hutchins. De acteur zat op een bank in een kerkje waar op dat moment gefilmd werd en oefende met het trekken van het wapen uit zijn holster. Joel zegt dat hij iets hoorde wat 'klonk als een zweep' waarna 'een luide knal' volgde.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin maakt agenda leeg na schietincident: 'Hij is helemaal gebroken'

Halyna klaagde meteen na de knal over pijn in haar maag en greep naar haar buik. De cameravrouw viel achterover op de grond en werd door omstanders geholpen. Joel verklaart dat hij vervolgens merkte dat hij bloedde uit zijn schouder en dat ook Halyna bloedde.

Eerder werd al duidelijk dat in het wapen, dat diende als rekwisiet, één echte kogel zat in plaats van alleen losse flodders. De 42-jarige Halyna werd in de borst geraakt en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Joel raakte niet ernstig gewond en kon na behandeling naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Wapen Alec Baldwin was al eerder afgegaan op set'

De politie onderzoekt nog hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

'Alec Baldwin werd verteld dat er geen kogels in pistool zat'

06:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!