Mattie Valk en vriendin Beeld © Instagram @mattievalk

En bedankt: Mattie Valk raakt tas vriendin kwijt bij Marathon Rotterdam

26 oktober 2021 12:23

Mattie Valk (36) stond dit weekend langs het parcours van de Marathon van Rotterdam om zijn vriendin Jaimy - die zo goed als ongetraind de tien kilometer liep - aan te moedigen. Hoewel ze de finish wist de halen, was er wel één smetje op de feestvreugde. De radio-dj zou namelijk op haar tas passen, maar raakte deze onderweg kwijt. Foutje, bedankt.

"Hoeveel kan je nou kwijtraken aan een rugzak?"

Live op de radio bij Qmusic doet Mattie maandagochtend zijn verhaal tegenover collega Marieke Elsinga. "Ik had de taak om haar tas bij me te houden", begint hij voorzichtig tegen Marieke, die de bui al voelt hangen en een diepe zucht slaat. "Nou heb ik een geschiedenis van dingen kwijtraken, maar goed. Hoeveel kan je nou kwijtraken aan een rugzak?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke verklapt aan Aran: 'Mattie en ik zijn héél anders'

Om zijn vriendin tijdens de wedstrijd extra kracht te geven besluit de radio-dj om haar op zoveel mogelijk plekken langs de route toe te juichen. Hoewel Mattie het allemaal goed bedoelt, gaat het na de tweede stop al mis. Hij vertelt: "Ineens denk ik: waar is die tas? Ik ben als een gek teruggefietst naar de eerste halte waar ik stond en ik besef me daar bij het zwembad: die tas is écht weg. Maar ik had bij het zwembad niet echt veel tijd om te zoeken, want ik moest snel door naar de finish." En dat betekent dus dat zijn vriendin na 10 kilometer hard bikkelen de finish haalt om er daar achter te komen dat haar tas spoorloos verdwenen is... Ai.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga staat voor dilemma: kiezen tussen Luuk en Mattie

Gelukkig kan Jaimy er inmiddels wel om lachen en dat doet ze dan ook als ze haar bellen in de show. Ze vertelt: "Je moet je voorstellen: ik heb net 1 uur en 18 minuten best wel hard gelopen voor mijn doen, ik had het ook best wel koud en dan denk je: Mat staat daar straks met mijn lievelingsvest.. nou niet!" Volgende keer toch maar een kluisje?

Mattie en Marieke zijn inmiddels bezig aan het vierde seizoen van hun ochtendshow Mattie & Marieke. Een succesformule dus, al is het ieder jaar toch altijd weer 'even wennen', zo vertellen ze in onderstaande video.

Mattie & Marieke hebben elkaar gemist na vakantie: 'Even wennen'

01:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!