Katja Schuurman Beeld © ANP

Katja Schuurman geeft tekst en uitleg over sabbatical

26 oktober 2021 12:42

De 426k Instagram-volgers van Katja Schuurman (46) gaan het komende half jaar veel minder posts van haar voorbij zien komen. De presentatrice neemt namelijk een sabbatical van zes maanden. Dat vertelde ze onlangs in de 'Zelfspodcast' van Jaap Reesema (36) en Sander Schimmelpenninck (37). Via Instagram geeft Katja nu tekst en uitleg.

"Ik ben benieuwd wat de komende 46 jaar me kunnen brengen"

Na ruim 25 jaar in het ene na het andere project te zijn gedoken, gaat Katja het wat rustiger aan doen. De presentatrice schrijft in de post te willen 'kijken wat er gebeurt als ze haar tijd niet opvult'. Katja geeft in het bericht aan veel dingen gedaan te hebben waar ze trots op is en die ze waardevol vindt, maar geeft ook toe dat ze zich regelmatig bezig heeft gehouden met onzin, 'gewoon' omdat het op haar pad kwam.

'Ik weet dat er veel dingen zijn waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waar ik nieuwsgierig naar ben, waar ik potentie voel. En al jaren staat me daarin verdiepen op mijn to do-lijstjes. Onderaan. Zodat ik er nooit aan toe kom', legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman is toe aan rust, neemt sabbatical van half jaar

Wat ze dan na haar sabbatical precies gaat doen? Volgens Katja ligt de toekomst nog volledig open. Het kan zijn dat ze straks weer aan de slag gaat als presentatrice, maar wellicht slaat ze wel een hele andere weg is. Haar werk voor Return To Sender blijft ze in ieder geval voortzetten, ook tijdens haar pauze. Net als de promotie van twee films en een korte series die volgend jaar uitkomen. En oké: misschien gaat ze ook nog wat schoenen ontwerpen.

Maar vooral gaat Katja de komende tijd dwalen, lezen, schrijven, zich vervelen en héél veel knuffelen met haar meisjes. 'Ik zal de inzichten die dat misschien wel oplevert zeker wél met jullie delen via mijn sociale media', zo sluit ze haar bericht af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman had liever willen zingen in plaats van acteren

In augustus is de kleine Coco alweer 1 jaar oud geworden. Onlangs deed Katja een boekje open over de heftige bevalling van haar dochtertje. In de video hieronder zie je daar meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!