Beeld © ANP

Yolanthe bleef Wesley de hand boven het hoofd houden

26 oktober 2021 17:19

Er ging wat tijd overheen voordat Yolanthe (36) tegen Wesley (37) zei: tot hier en niet verder. Ze geeft haar hart naar eigen zeggen 'zonder grenzen' in de liefde, maar daar word je volgens Yo alleen maar kwetsbaar van. Die uitspraak doet ze in een interview met 'Grazia'.

"Die grenzen waren op een gegeven moment vertroebeld"

Waar het bij Yolanthe naar eigen zeggen vermoedelijk fout ging, is dat ze in haar vorige relatie 'dingen' te vaak heeft geaccepteerd. Ze heeft Wesley uit liefde de hand te lang boven het hoofd gehouden. "Nu weet ik hoe belangrijk het is om je grenzen aan te geven: ‘Dit doet me pijn en ik wil geen pijn hebben.’ En: ‘Ik doe het niet bij jou, dus ik verwacht ook van jou dat je mij met respect behandelt.’ Die grenzen waren op een gegeven moment vertroebeld", aldus Yolanthe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe: 'Ik zeur niet over scheiding, iedereen vraagt ernaar'

Yolanthe nam zich als kind voor om niet dezelfde pijnlijke momenten mee te maken als haar moeder in de liefde, maar desondanks kwam ze in een onhoudbare situatie terecht. "En dan ben je later groot en bevind je je in een situatie waarvan je denkt: hè, dit is herkenbaar. Hier zou ik toch niet in terechtkomen?"

Op een gegeven moment was het klaar. Yolanthe vervolgt: "Totdat je op een gegeven moment op een leeftijd komt dat je je begint af te vragen waarom je pijn hebt en waarom je over je heen laat lopen en besluit dat het anders moet. Dus je kan het patroon wel doorbreken. Door je er bewust van te worden en door meer van jezelf te houden dan van wie ook."

Yolanthe reageert op verzoeningspoging Wesley Sneijder

01:48
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe klaar voor nieuwe liefde: 'Behoefte aan liefde en intimiteit'

Het interview met Yolanthe is te lezen in de nieuwe editie van Grazia die vanaf woensdag in de winkels ligt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!