ABBA Beeld © ANP

Ondanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar

28 oktober 2021 01:21

Fans die gehoopt hadden ABBA nog een keer samen op het podium te zien kunnen dat vergeten. Hoewel de Zweedse band vorige week de single 'Just A Notion' uitbracht, van hun nieuwe album 'Voyage' dat 5 november verschijnt, zegt Benny Andersson (74) in 'The Guardian' dat dit het definitieve einde van ABBA is.

"Dit is het en dit is zoals het moet zijn"

"Dit is het en dit is zoals het moet zijn. In 1982 gingen we ook uit elkaar maar toen hebben we nooit gezegd dat het voorgoed voorbij was. Nu is dat wel het geval, het is mooi geweest", aldus Benny. De eerdere break-up verliep niet bepaalt amicaal en zorgde zelfs voor een lange verwijdering tussen de bandleden. Hun tweede 'scheiding' verloopt een stuk vriendelijker, liet de zanger lachend weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gimme! Gimme! Gimme! ABBA komt vannacht met nieuwe single

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson kondigden begin vorige maand hun eerste album in vier decennia aan. De eerste twee liedjes, 'I Still Have Faith In You' en 'Don't Shut Me Down', zijn begin september uitgekomen.

Naast het album zijn ook speciale hologramconcerten aangekondigd. Deze zijn vanaf 27 mei te zien in een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaartjes voor ABBA-concerten vanaf dinsdag in de verkoop

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!