The Beatles Beeld © ANP

Fan van The Beatles? Liverpool krijgt misschien museum

28 oktober 2021 09:48

Liverpool krijgt er misschien een Beatles-museum bij. Volgens de 'BBC' heeft Rishi Sunak (41), de Britse minister van Financiën, 2 miljoen pond uitgetrokken om het prestigieuze nieuwe project te gaan ontwikkelen.

"Het moet een experience worden die de wereld nog nooit heeft gezien"

Het geld is bedoeld voor de gemeente Liverpool om een goed businessmodel te gaan ontwikkelen voor de nieuwe attractie. De gemeente zocht vanaf 2018 al steun bij de landelijke overheid voor het project.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Beatles-nummer gebruikt als wapen tegen coronavirus

Burgemeester Steve Rotheram van Liverpool stelde in een reactie dat het een 'unieke ervaring met wereldwijde uitstraling' moet worden. Hij wekt hoge verwachtingen door te zeggen dat het 'een experience moet worden die de wereld nog nooit heeft gezien'. Meer details gaf Rotheram verder nog niet.

Het initiatief is overigens niet onverdeeld enthousiast ontvangen. De oppositiepartijen in de gemeenteraad wijzen erop dat de Britse stad al meerdere grote attracties kent die gewijd zijn aan de volgens velen beste Britse band aller tijden. Er is al een Liverpool Beatles Museum en er zijn thematische trekpleisters als The Beatles Story en The Cavern Club. Ook komen er veel toeristen naar de huizen waar Paul McCartney en John Lennon opgroeiden.

De attracties hebben een zwaar jaar achter de rug vanwege de coronacrisis en verdienen op dit moment vooral steun en geen nieuwe concurrentie, stellen de partijen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Handgeschreven songtekst The Beatles onder de hamer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!