Youp van 't Hek Beeld © ANP

In februari verschijnt boek van Youp van 't Hek

28 oktober 2021 10:37

Het prentenboek 'Een zee van tijd' van Youp van 't Hek (67) en Marije Tolman (45) komt in februari uit. Dat heeft uitgeverij Thomas Rap donderdag gemeld. De cabaretier had eerder al aangekondigd aan het "handboek voor de pensionado" te werken.

"Het wordt een onbedaarlijk somber makend boek"

Het "kinderboek voor volwassenen" vertelt over een man die met pensioen gaat. "Het wordt een kinderboek voor volwassenen over de treurige man die met pensioen gaat", vertelde Youp eerder in een interview. "Het wordt een onbedaarlijk somber makend boek, maar wel erg om te lachen. Van het elektrische fietsen tot het golfen en kitesurfen, het komt allemaal aan bod. En ook het museumbezoek, want je hebt allemaal van die mompelende zestigers die met hun vrouw, waarvan je denkt dat het hun broer is, die door musea schuifelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek sneert naar Maarten van Rossem

De cabaretier kondigde onlangs aan dat hij na dertig shows nog één laatste voorstelling gaat maken, De Laatste Ronde!. Hiermee gaat Youp de komende twee seizoenen reizen langs alle theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar gespeeld heeft. Veel voorstellingen van dit seizoen zijn inmiddels uitverkocht. De laatste keer dat hij De Laatste Ronde! speelt zal eind februari 2024 zijn, als Youp 70 wordt.

De komiek is overigens niet van plan ook te stoppen met zijn vaste columns in NRC.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek gesteund na aanvallen richting Sywert van Lienden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!