Toneelstuk Festen Beeld © ANP

Viggo Waas keert komend voorjaar terug op de planken

28 oktober 2021 11:52

Het toneelstuk Festen keert komend voorjaar terug in de Nederlandse theaters. Dat heeft Bos Theaterproducties donderdag bekendgemaakt. Viggo Waas (59) heeft een van de hoofdrollen in het stuk. Voor de acteur markeert de voorstelling de eerste grote tournee na zijn herseninfarct eerder dit jaar.

Andere rollen worden gespeeld door Bas Hoeflaak, André Dongelmans, Vincent Croiset en Stephanie Louwrier. De voorstelling is van half februari tot en met half juli door heel Nederland te zien. De première is op 9 maart 2022 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cabaretier Viggo Waas getroffen door herseninfarct

Festen is gebaseerd op de Deense film van regisseur Thomas Vinterberg over een groot familiefeest ter ere van de verjaardag van vader Helge Klingelfeldt. Het feest loopt echter volledig uit de hand als zoon Christiaan besluit zijn gruwelijke geheimen met het gezelschap te delen. De vaderrol in de nieuwe versie wordt gespeeld door Han Römer.

In Nederland werd in 2002 ook al een toneelversie gespeeld. Dit stuk werd toen geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen, die drie jaar later overleed aan de gevolgen van kanker. De nieuwe versie wordt geregisseerd door Titus Tiel Groenestege. De kaartverkoop voor de tournee is donderdag van start gegaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Heerschop en Viggo Waas bundelen krachten opnieuw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!