Erica Meiland Beeld © ANP

Erica Meiland onthult: 'Ik wilde nooit kinderen'

28 oktober 2021 09:51

De bubbels vloeiden donderdag rijkelijk bij de Meilandjes. De langverwachte lancering van de biografie van Erica Meiland (58), 'Erica, de motor achter de Meilandjes', vond namelijk plaats. Het boek is - op z’n zachtst gezegd - onthullend en niks blijft onbesproken: zo komen we details te weten over haar verhouding met privédetective Sander en zat de moeder des huizes eigenlijk helemaal niet te wachten op kinderen. Oftewel: smullen voor de Meiland-fans.

"Als tiener dacht ik bij alles wat ik hoorde over kinderen: nou, mij niet bellen"

Erica neemt in het boek geen blad voor de mond als het gaat over de privédetective, Sander van Betten, met wie ze het korte tijd gezellig had. Volgens Eer deed de beste man zich heel anders voor. "Het is jammer dat mensen zich in het begin van een relatie anders voordoen dan ze echt zijn." Al snel kwam ze er bovendien achter dat Sander totaal haar type niet is: "Ik merkte steeds meer dat ik, als hij wegging, dacht: blij dat je weggaat. Dus dan weet je het wel."

Ook de familie was geen fan van de detective: "Mijn moeder was ook niet weg van hem. Die vond hem een beetje gevaarlijk, geloof ik. Maxime vond ‘m eng. Hij ziet er wel een beetje eng uit."

Erica kreeg steeds meer het vermoeden dat hij met haar datete voor de aandacht. "Achteraf heb ik toch sterk het idee dat het hem allemaal vooral om de publiciteit te doen was." Ze vervolgt: "Sander bleef maar in de media verschijnen als ‘de ex van Erica Renkema’ en ook al zei hij dat hij nooit opnam als ze belden, kreeg ik wel de indruk dat hij erop kickte om in de schijnwerpers te staan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland wil liever anoniem leven: 'Kan niet naar IKEA'

Het heeft lang geduurd voordat Erica weer aan de man ging na de coming-out van Martien. Dat was - op z’n zachtst gezegd - geen makkelijke tijd voor de voormalig kasteelvrouw. "Nadat duidelijk was dat Martien homo is, heb ik twee relaties gehad. De eerste, met Peter van den Berg, duurde het langst: vier jaar en vier maanden. We hadden elkaar ontmoet via de datingsite Lexa. Dat doe je pas als je het hele rouwproces hebt doorlopen en je weer ruimte in je hoofd hebt om aan andere dingen te denken. Dan denk je: het is eigenlijk wel fijn om gewoon iemand van je eigen leeftijd te hebben met wie je het gezellig hebt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland vertelt hoe het nu écht zit tussen haar en Sander

Ook onthult Erica dat het niet veel scheelde of Maxime en Montana hadden nooit het levenslicht gezien: "Ik wilde nooit kinderen. Maar in het jaar dat ik dertig werd, lag ik in januari in bed en waar het vandaan kwam weet ik niet, maar opeens dacht ik: zou toch wel leuk zijn, een baby’tje. Waarschijnlijk gewoon de eierstokken." Martien is de moeilijkste niet en stemde gelijk in. "Dat heb ik ergens die zomer aan Martien verteld en die zei: “Nou, da’s best, joh. Als jij dat wilt...,'" vertelt ze.

Die gedachte zat er al van jongs af aan in bij Erica: "Als tiener dacht ik bij alles wat ik hoorde over kinderen: nou, mij niet bellen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien klaagt weer steen en been in nieuwe Chateau Meiland

Eerder sprak onze eigen Aran Bade in Aran on Tour met Erica, waarin de tv-ster ook een aantal bijzondere onthullingen deed.

Erica Meiland vond periode zonder Martien 'klote'

15:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!