Beeld © Instagram @carolinemol

Vriendin Jan Dulles vond dat ze had gefaald als moeder na overlijden dochter

29 oktober 2021 15:31

Caroline Mol (31), de vriendin van Jan Dulles (46), is momenteel zwanger van haar derde kindje. Toeval of niet: de sterfdag van hun overleden dochter Donna valt straks midden in haar kraamtijd. In gesprek met 'Kek Mama' vertelt Caroline over het grote verdriet en het gat dat Donna in haar leven heeft achtergelaten.

"Wat had ik verkeerd gedaan?"

Het hartverscheurende beeld van haar kleine meisje in het grote ziekenhuisbed is voor Caroline nog steeds ondraaglijk. Voor het verwerkingsproces werd het koppel even daarvoor al verplicht om bij de reanimatie aanwezig te zijn. "Pas toen ik hoorde ‘temperatuur 31,4’ wist ik dat het voorbij was. Ik rende gillend de gang op: mijn kind was dood!" vertelt Caroline over het hartverscheurende moment.

"Ik voelde een intens verdriet en het gevoel dat ik als moeder gefaald had. Wat had ik verkeerd gedaan? Was mijn borstvoeding niet goed geweest? Het pruimensap?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Jan Dulles opnieuw in verwachting: 'Dubbel gevoel'

Donna is overleden aan een scheurtje in haar middenrif. Haar longen, darmen en maag waren verschoven. Op de plek waar ze de drie maanden oude baby hadden gereanimeerd, zat geen hartje meer. "Ze had geen schijn van kans gehad dit te overleven."

Vlak na de traumatische gebeurtenis kondigt Jan aan dat ze toch nog een kindje moeten maken. "Dat vond ik zo ontzettend lief van hem. Hij had nooit eerder zo sterk zijn gevoel geuit. Tegelijkertijd was het heel dubbel om na drieënhalve maand alweer zwanger te zijn."

Het stel verwacht opnieuw een meisje en denkt er zelfs over na om haar te vernoemen naar haar grote zus Donna. "Wij zoeken absoluut geen vervanging van Donna. Donna was uniek en zal altijd onze oudste dochter blijven, ook nu ik zwanger ben van weer een meisje."

Jan Dulles over 'dubbel gevoel' nu vriendin weer zwanger is

00:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Dulles over derde kindje: 'Vernoeming naar Donna zou mooi zijn'

Het hele interview met Caroline lees je nu in Kek Mama. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!