Kopen Zonder Kijken Beeld © Kopen Zonder Kijken

Koppel kan teleurstelling niet verbergen in Kopen zonder Kijken

1 november 2021 21:58

In ‘Kopen zonder Kijken’ wordt elke keer weer een grote gok genomen, want gaat het koppel het betreffende huis wel echt leuk vinden? Voor Lynn en Martijn lijkt deze gok in eerste instantie niet goed uit te pakken: het koppel kan hun teleurstelling niet verbergen als ze zien welk huis ze hebben gekocht. Als de kosten dan ook nog eens flink oplopen door asbest en er simpelweg geen extra budget is, lijkt het niet meer goed te kunnen komen. Tóch eindigt de aflevering met een grote lach.

"We zouden hier echt never nooit zijn gaan kijken"

Lynn en Martijn wonen samen in een jaren 50-appartement in Apeldoorn. De twee hebben het appartement zo’n vier jaar geleden gekocht, maar dat was eigenlijk vooral op initiatief van Lynn. Martijn zag het namelijk niet zo zitten, maar het was Lynn die uiteindelijk haar zin wist door te duwen. Inmiddels zijn ze het appartement wel ontgroeid en zijn ze toe aan een grotere woning.

Het koppel heeft een flink eisenlijstje. Ze willen namelijk alleen in specifieke wijken in Apeldoorn wonen, in een jaren 30 woning (vrijstaand of 2 onder een kap), met minimaal drie slaapkamers én een mooie tuin. En dat allemaal voor 4 ton. Bob heeft er al meteen geen vertrouwen in en noemt de wensen van het stel 'totaal niet realistisch'. "Niet voor hun leeftijd en niet voor hun budget", aldus Bob.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Om deze reden wil je Kopen Zonder Kijken volgen op Instagram

Alex probeert met goede moed toch een geschikte woning te vinden, maar komt al snel tot dezelfde conclusie als Bob: met de wensen die de twee hebben gaat het simpelweg niet lukken. Hij zet ze daarom voor een ultimatum. "Óf we gaan nu uit elkaar óf we gaan een nieuw plan bedenken", stelt hij voor. Na een nachtje slapen besluiten Lynn en Martijn hun wensenlijstje aan te passen. Ze laten het type woning los en de specifieke wijken die ze op het oog hadden. En niet zonder succes, want het duurt niet lang voordat Alex een prachtig vrijstaand huis op de kop tikt.

Er moet nog het nodige aan gebeuren, maar gezien het feit dat ze onder het budget zitten, is er nog aardig wat geld over voor een verbouwing en de nodige aanpassingen. Helaas blijken Lynn en Martijn wat minder weg te zijn van het huis. Wanneer zij de woning mogen bekijken, zakt de moed hun in de schoenen. Ook Martijn Krabbé moet even flink slikken als hij het huis aan de binnenkant ziet. Het koppel constateert dat de woning 'maar net iets groter is' dan waar ze nu zitten en dat er ontzettend veel aan moet gebeuren. Ook de eis van minimaal drie slaapkamers lijkt niet haalbaar te zijn. "Ik voel me van binnen helemaal niet positief", zo stamelt Lynn. "Nee ik vind het niet leuk". Ook Martijn is niet te spreken. "We zouden hier echt never nooit zijn gaan kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koppel krijgt verontrustend nieuws te horen in Kopen zonder Kijken

En het lijkt er allemaal niet veel beter op te worden, want kort nadat het stel de woning heeft bezichtigd, krijgt Alex slecht nieuws te horen. Hij was er al van op de hoogte dat er asbest in de woning zat, maar hoeveel was nog onduidelijk. Na een onderzoek blijkt echter dat er zeker minimaal 10.000 euro extra nodig is om de asbest te verwijderen en dat geld is er simpelweg niet. Bob moet dan ook concluderen dat er op een ander vlak moet worden ingeleverd. "Dat wordt of geen keuken of geen badkamer of geen dakkapel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanzoek én een huis: stel in Kopen zonder Kijken kan geluk niet op

Lynn in tranen: 'Ik vind dit echt helemaal niks'

02:00

Gelukkig blijkt het appartement van Lynn en Martijn rond diezelfde periode te zijn verkocht mét winst, wat betekent dat er toch nog wat extra geld is vrijgekomen. Hierdoor kan het asbest worden verwijderd, kan er een nieuwe keuken komen, een nieuwe badkamer én een mega dakkapel. Wanneer Martijn en Lynn aan het einde van de aflevering hun nieuwe woning krijgen te zien, kunnen ze hun ogen niet geloven. Door de dakkapel is er flink wat ruimte bijgekomen, waardoor de woning toch aan al hun eisen voldoet. De twee kunnen hun geluk dan ook niet op.

Het team van Kopen zonder Kijken heeft het best vaak moeilijk met al die veeleisende kandidaten, zo vertellen Bob en Roos:

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!