Laatste woorden Halyna Hutchins op filmset: 'Dat was niet goed'

01 november 2021 19:23

"Dat was niet goed. Dat was helemaal niet goed." Het waren de laatste woorden van cameravrouw Halyna Hutchins die op de set van de film Rust onbedoeld werd doodgeschoten door acteur Alec Baldwin. De 'Los Angeles Times' stelt dat op basis van interviews met veertien crewleden, e-mails en sms-berichten.

"Halyna was mijn vriend"

Enkele ogenblikken ervoor had Alec zich tijdens een repetitie voorbereid op een schietscène. Hij oefende met het trekken van zijn pistool uit het holster. In dat wapen zat één echte kogel in plaats van alleen losse flodders. De 42-jarige Halyna werd door die kogel dodelijk getroffen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Michiel Vos vertelt of Alec Baldwin zich zorgen moet maken

Volgens de LA Times strompelde de cameravrouw vlak nadat ze was geraakt achteruit en viel ze in de armen van een crewlid. Op dat moment stroomde het bloed volgens de krant uit haar borst. Ondertussen viel ook regisseur Joel Souza gewond op de grond. "Dokter!", zou iemand op dat moment hebben geroepen. Enkele uren nadat Halyna werd geraakt, overleed ze. Souza raakte niet ernstig gewond en kon na behandeling naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vrouw Alec Baldwin probeert PTSS bij hem te minimaliseren

Zaterdag liet Alec zich tegenover de pers voor het eerst uit over het schietincident op de filmset. "Halyna was mijn vriend", vertelde hij over de band met zijn collega. Hij zou geregeld contact hebben met de familie van Hutchins en zei "ze te steunen waar ik kan".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!