Anne-Mar Zwart maakt podcast over moeilijk zwanger worden

02 november 2021 10:54

Presentatrice Anne-Mar Zwart (36) heeft een podcast gemaakt over vruchtbaarheidsproblemen. Het EO-gezicht praat in de afleveringen over haar eigen traject om zwanger te worden en spreekt daarnaast met bekende en onbekende Nederlanders over hun ervaringen op dit gebied.

"Ik merkte dat het onderwerp zwanger worden of het nog niet zijn nog steeds met veel spanning is omgeven"

"Het idee voor de podcast ontstond toen ik op Instagram openlijk vertelde over mijn ICSI-behandeling", zegt Zwart over Willen jullie geen kinderen?, zoals de podcast heet. "Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op. Mensen vonden het fijn om te lezen en gaven aan dat zij hun eigen traject als eenzaam hadden ervaren. Door deze reacties merkte ik dat het onderwerp zwanger worden of het nog niet zijn nog steeds met veel spanning is omgeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede zwangerschap Bibi Breijman even 'hels' als eerste

In de podcast spreekt Zwart onder anderen met de bekende hygiëne-expert Rob Geus. Hij en zijn vrouw ondergingen een jarenlang IVF-traject voordat ze in 2017 de komst van hun kind aankondigden. Ook tv-presentatrice Saar Koningsberger vertelt in de podcast over de hormoonbehandeling die ze onderging voor ze zwanger werd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saar Koningsberger: 'Soms zweep erover in Vier handen op één buik'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!