Beeld © ANP

Olcay Gulsen wil negatieve gevoel rondom Kerstmis verbreken

03 november 2021 14:32

Veel mensen hebben enkel warme herinneringen aan de kerstperiode. Het is immers meestal een gezellige tijd, waarin de hele familie rond de kerstboom cadeautjes uitpakt en lekker samen dineert. Olcay Gulsen (41), die opgroeide met huiselijk geweld, heeft juist een aversie tegen Kerstmis. Maar die wil de presentatrice dit jaar doorbreken, schrijft ze in haar column in '&C'.

"Na een flinke ruzie tussen mijn ouders lagen de ballen kapot door ons hele huis"

Toen Olcay klein was, vierde ze nooit Kerstmis. Dat paste namelijk niet in de cultuur waarin ze opgroeide. Toch kwam haar vader een keer met een kerstboom thuis. "Ook wij gingen eindelijk kerst vieren! Het was een prachtige volle boom met kerstballen in alle kleuren en lichtjes die aan- en uitgingen. Ik herinner me dat ik er uren naar keek", aldus Olcay in &C.

Hoewel Olcay door het dolle heen was, duurde dit moment maar kort. "Want nog voor kerst aanbrak moest de boom het huis weer uit. Na een flinke ruzie tussen mijn ouders lagen de ballen kapot door ons hele huis en was de kerstpret ver te zoeken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Olcay Gulsen uit de kleren: 'Wel voor een mooi doel'

Olcay vindt het belangrijk om ook haar verhaal te delen, omdat het voor meer mensen helaas de realiteit is. "Dit jaar ben ik van plan mijn negatieve gevoel rondom kerst te gaan doorbreken. Niet door weer te vluchten naar een of ander warm oord om daar maar niet met enig kerstgevoel geconfronteerd te worden."

Dit jaar gaat Olcay zelf een kerstdiner bereiden in de keuken. Haar familie is uitgenodigd en iedereen krijgt persoonlijke cadeautjes. "Ik ga alles doen wat je in al die foute kerstfilms en -series voorbij ziet komen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Olcay Gulsen uit de kleren: 'Wel voor een mooi doel'

En de kerstboom dan? Die wil Olcay begin december neerzetten. Het liefst een hele grote, lekker over de top. "In foute kerstoutfits, samen met Ruud en de kinderen, terwijl ik ze vertel hoeveel ik van ze hou en hoe fijn het is dat we samen kerst kunnen vieren. Het was een klotejaar en ik wil het graag feestelijk afsluiten."

Het was een heftig jaar voor Olcay en haar vriend Ruud, bij wie darmkanker werd gediagnostiseerd. Inmiddels gaat het stukken beter met Ruud. In de video hieronder vertelt het stel hoe zij deze heftige periode hebben doorgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!