Beeld © Instagram @kluun

Anne verbrak relatie voor Kluun: 'Wilde m'n vriend niet bedriegen'

03 november 2021 15:28

De vrienden van Raymond van de Klundert (57) vroegen zich af waar Anne de Jong, de vrouw van 'Kluun', aan begon. Haar vriendinnen wisten niet of híj wel wist waar hij aan begon. Toch hebben Raymond en Anne in elkaar de ware gevonden en hun liefde op 4 september bezegeld met een huwelijk. En dat terwijl Anne nog een relatie had toen ze elkaar leerden kennen. Dat vertelt het koppel in 'Elegance'.

"Mijn relatie was goed, maar echt verliefd ben ik nooit geweest op mijn vriend"

Ze ontmoeten elkaar voor het eerst als Raymond een opleiding tot coach wil volgen en op aanraden van een vriend in de leer gaat bij Anne. Later komen ze opnieuw samen als zij hem vraagt om te helpen met haar boek. Het knettert al snel tussen hen, maar Raymond heeft in eerste instantie nog een relatie met Saskia Noort en ook Anne is bezet. Maar als ze elkaar wederom ontmoeten - voor het boek, weliswaar - en Raymond inmiddels vrijgezel is, kan hij niet anders dan na een etentje de liefde aan Anne verklaren.

Het is dan begin mei 2019, zo'n tweeënhalf jaar na de eerste ontmoeting. "Toen appte hij een hele liefdesbekentenis: 'Ik zou morgen voor je gaan, ik zou alles kunnen geven, wij passen bij elkaar...' Terwijl we nog helemaal niet hadden gezoend of iets", blikt Anne terug. "Ja, op dat moment was ik ook verliefd. Mijn relatie was goed, maar echt verliefd was ik nooit geweest op mijn vriend. Ik dacht: ik ga zondag nog één keer met Ray afspreken en dan stop ik ermee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun in het huwelijksbootje gestapt met zijn 'juf' Anne

Ermee stoppen zit er niet in, want de gevoelens voor elkaar zijn te sterk. Na een goed gesprek met de schrijver weet Anne het zeker: ze moet dit proberen. "Ik dacht: als ik nu niet spring, dan laat ik iets lopen wat supermooi had kunnen zijn." De volgende dag verbreekt ze haar relatie. "Ik wilde mijn ex niet bedriegen, dus ik ben meteen naar hem toegegaan. Ik zei: 'Ik ben zo verliefd geworden, ik kan niet anders dan dit onderzoeken.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun laat tranen vloeien door roman aan zijn zus op te dragen

Het hele interview met Raymond en Anne is nu te lezen in Elegance. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!