Beeld © ANP

Promotie ABBA uitgesteld na doden bij tributeconcert

03 november 2021 14:59

Popband ABBA heeft de release van de concerttrailer voor de nieuwe hologrammenshow van komend jaar met een dag uitgesteld. Reden voor het opschorten van de promotie-activiteiten was het dodelijke ongeval bij een ABBA-tributeconcert in de Zweedse stad Uppsala dinsdagavond.

Twee mensen kwamen om het leven voor de start het concert. Dat gebeurde toen een 80-jarige man zeven verdiepingen naar beneden viel op de mensenmenigte en daarbij overleed. Ook een man van in de zestig kwam om het leven, en een vrouw van in de zestig raakte gewond, meldde nieuwszender CNN. In totaal waren er zo'n duizend mensen aanwezig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee doden bij concert met muziek ABBA in Zweden

'Vanwege het tragische nieuws hebben we besloten om de release van onze concerttrailer uit te stellen tot morgen', schrijft de Zweedse band op Twitter.

Bandleden Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad brengen vrijdag, zo'n veertig jaar nadat ze uit elkaar gingen, een nieuw album uit: Voyage. Daarnaast geeft het viertal volgend jaar een reeks concerten, waarin ze verschijnen als hologrammen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ondanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!