Paul de Leeuw Beeld © ANP

Paul de Leeuw over Busje Komt Zo: 'Dit is wat ik kan'

04 november 2021 07:00

Paul de Leeuw (59) komt vanaf donderdagavond met zijn nieuwe BNNVARA-programma 'Busje Komt Zo', waarin hij met een bus door Nederland trekt en bij allerlei mensen langsgaat. Hij heeft naar eigen zeggen alles voor het programma gegeven. Slaat het programma niet aan, dan is het "een beetje over qua eigen ideeën", zegt de presentator tegen het 'ANP'.

"Dat is iets dat me bijblijft, omdat ik het moedig vind hoe hij ermee omgaat"

"Vaak kan ik mezelf niet terugzien, want dan vind ik mezelf niet goed genoeg", zegt hij. "Maar als ik beelden hiervan zie, dan valt me op dat ik ontspannen ben. En er zitten naast lollige ook hele mooie momenten in dit programma." Zoals het moment waarop hij in de eerste aflevering langsgaat bij een demente vrouw die haar eigen dochter niet meer herkent. Nadat hij gezongen heeft herkent ze haar dochter weer. "Dat was super emotioneel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

4 november begint nieuwe programma Paul de Leeuw

Een andere gast aan wie hij een bijzondere herinnering heeft, is een man die door een ongeluk zijn onderbeen moet laten amputeren. "Dat is iets dat me bijblijft, omdat ik het moedig vind hoe hij ermee omgaat. En het is gewoon een hele leuke vent."

In het programma komen allerlei mensen langs in de bus, van jong tot oud. "Het is een show voor iedereen. In de bus is iedereen gelijk." Precies wat de NPO volgens de presentator wilde: een verbindend programma.

Eerder vertelde de presentator bij de talkshow Khalid & Sophie dat de omroep kritisch was toen hij zijn idee voor het programma opperde, wegens een recent aantal minder scorende programma's. "NPO wilde zeker zijn dat het programma aan zou slaan", zegt de presentator daarover, "dus moest ik een uitzendbare pilot maken." De omroep reageerde volgens Paul enthousiast en vond het "nog meer dan ze hadden verwacht".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw uit felle kritiek op huldigingsceremonie NOS

Paul heeft dan ook goede hoop dat het programma aanslaat. "Ik denk zeker dat het erin zit." Zelf is hij in elk geval trots op het resultaat, benadrukt hij. "Het belangrijkste is dat ik het zelf een mooi programma vond om te maken en om te kijken. Als de cijfers tegenvallen, dan is dit het ook. Dit is wat ik kan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw trekt zich terug als host songfestivaltalkshow

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!