Glazen Huis Beeld © ANP

Het Glazen Huis keert na jaren terug, komt in Amersfoort

4 november 2021 08:15

Het Glazen Huis keert dit jaar tijdens NPO 3FM Serious Request weer terug. Sinds 2018 ging het liefdadigheidsevenement verder onder de nieuwe opzet 'The Lifeline', een wandeltocht door het land waarbij geld wordt ingezameld, maar dit jaar is besloten terug te gaan naar de originele opzet. Het huis zal worden opgebouwd in Amersfoort, heeft de zender bekendgemaakt.

Dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen gaan van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in om 24 uur per dag plaatjes te draaien voor het goede doel. Dit jaar is dat het Wereld Natuur Fonds. Luisteraars kunnen zelf een inzamelingsactie starten of tegen een geldbedrag een liedje aanvragen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM stopt met het Glazen Huis

Dit jaar staat klimaatverandering centraal en om die reden is het Glazen Huis een soort broeikas, waarin de temperatuur kan stijgen. Het publiek in Amersfoort kan de temperatuur laten zakken door in de bijbehorende kas te werken.

De laatste editie van Serious Request mét Glazen Huis in 2017 leverde ruim 5 miljoen euro op. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro ging. Vorig jaar, tijdens de laatste editie van The Lifeline, werd 1,6 miljoen euro opgehaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Ekdom terug in Glazen Huis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!