Carlo en Irene Beeld © ANP

Terugblikken op 30-jarig succes Carlo & Irene: 'Carlo was eerst geflopt'

04 november 2021 16:41

Morgen verschijnt ter ere van het dertigjarige jubileum van Carlo en Irene het boek 'Typisch Carlo en Irene', dat is geschreven door onze eigen entertainmentdeskundige Eric de Munck (38). Vanavond vindt de lancering van dit unieke boek live plaats tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Eric vertelde ons alvast alle ins en outs over zijn samenwerking met het legendarische tv-duo.

''Als je in een ruimte bent waar ze allebei zijn, dan is meteen het gevoel daar. Alsof je bij Telekids zat, of Life & Cooking''

Voordat Eric begon met het schrijven van het boek, had hij Carlo en Irene nog nooit samen in het echt gezien. Toch voelde de ontmoeting alsof hij ze al jaren kende, vertelt hij: "Als je in een ruimte bent waar ze allebei zijn, dan is meteen het gevoel daar. Alsof je bij Telekids zat, of Life & Cooking."

Wel was Eric van tevoren bang dat ze twee heel andere mensen zouden zijn dan op tv. "Ik heb eerder bekende mensen ontmoet, die niet altijd even leuk waren. En ik kende Carlo en Irene natuurlijk niet, dus ik dacht: misschien is het wel heel zakelijk of doen ze heel afstandelijk. Of erger nog: straks is het allemaal een act." Gelukkig bleek daar allemaal niks van waar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Carlo en Irene vieren Telekids-jubileum

Eric weet wel waarom het tv-duo zo succesvol is: "Ze gunnen elkaar dingen. Ik denk dat je het nooit zolang volhoudt met elkaar als je dat niet doet. Ze zijn zo succesvol geworden, omdat ze voor elkaar gevochten hebben."

Daarnaast gaan Carlo en Irene altijd op hun gevoel af, zegt Eric. ''Hun kracht is dat ze weten wanneer ze moeten stoppen. Ze stoppen altijd op het hoogtepunt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eric de Munck: 'Alec Baldwin en gezin zijn helemaal gebroken'

Eric kreeg alle vrijheid bij het schrijven van het boek: er blijft geen onderwerp onbesproken. "Er is niks waarvan ze van tevoren zeiden: dit willen we niet behandelen of dit moet eruit. Op feitelijke onjuistheden na is er niks weggelaten." Eric is blij dat niet alleen de successen van het duo besproken worden, maar dat we ook de keerzijdes van de tv-wereld te zien krijgen. ''Het is niet altijd één groot succesverhaal geweest. Ze hebben heel veel hobbels op hun pad gehad voordat ze kwamen waar ze nu zijn." Zo komen we er onder meer achter dat de carrière van Carlo aanvankelijk niet van een leien dakje ging: "Toen Carlo begon bij RTL, was zijn carrière eigenlijk al vrij snel voorbij. Hij was helemaal geflopt en RTL wilde van hem af."

Het was Irene die in de presentator bleef geloven. ''Irene wilde eigenlijk al van begin af aan dat hij bij Telekids kwam, maar RTL zei: 'Nee.' Uiteindelijk mocht Carlo het toch bij Telekids proberen. Daar bleven Carlo en Irene hun poot stijf houden. Ze zeiden: 'Dit gaan we gewoon samen doen.' En daar zijn ze ook voor beloond met het succes van Telekids, en later ook Life & Cooking en De TV Kantine", legt Eric uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Carlo en Irene nemen Eva Jinek en René Froger op de hak

Donderdagavond werd het boek gelanceerd in RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!