Vriendin prinses Diana stopt met The Crown: 'Niet respectvol'

8 november 2021 11:01

Jemima Khan (47) werkt niet langer mee aan het script voor het vijfde seizoen van Netflix-serie 'The Crown'. De goede vriendin van de overleden prinses Diana is niet blij met de manier waarop met het verhaal van Diana wordt omgegaan.

"Ik vond het belangrijk dat de laatste jaren van het leven van mijn vriendin correct en met zorg zouden worden afgebeeld''

De filmproducente werd in 2019 gevraagd om de producer van de serie, Peter Morgan, te helpen bij het script. In het nieuwe seizen wordt ook op de laatste jaren van Diana's leven ingegaan, voor ze in 1997 overleed door een auto-ongeluk in Parijs. Maar het verhaal van de prinses wordt 'niet zo respectvol of medelevend' behandeld als Jemima had gehoopt, zegt ze tegen The Sunday Times.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britse royaltykenners niet te spreken over film prinses Diana

"Ik vond het belangrijk dat de laatste jaren van het leven van mijn vriendin correct en met zorg zouden worden afgebeeld, zoals in het verleden niet altijd is gebeurd", zegt ze tegen het nieuwsblad. Zodra ze zich realiseerde dat het verhaal een kant op ging waarmee ze het oneens was, eiste ze naar eigen zeggen dat haar bijdrage en naamsvermelding zouden worden verwijderd.

Volgens een woordvoerder van de serie is Jemima sinds het begin "een vriend, fan en supporter van The Crown". Ze heeft nooit een contract getekend als schrijfster, maar wel informatie ingebracht voor de serie, zegt de woordvoerder tegen The Sunday Times.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prinses Diana-film met Kristen Stewart in november te zien

Diana was van 1981 tot 1996 getrouwd met prins Charles. Een jaar later overleden zij, haar vriend Dodi Fayed en hun chauffeur Henri Paul in een tunnel bij de Pont de l'Alma in Parijs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!