K2 zoekt K3 Beeld © VTM

Tegenvallende kijkcijfers K2 Zoekt K3 dalen verder: hoe kan dat toch?

09 november 2021 15:37

Er werd zo lang naar uitgekeken, maar het lijkt de makers van 'K2 Zoekt K3' maar niet te lukken om kijkers te trekken naar het programma. Op het dieptepunt trok de show, die op de vrijdagavond op prime time wordt uitgezonden, slechts 185.000 kijkers. We spraken entertainmentdeskundige Eric de Munck (38) over zijn kijk op de tegenvallende populariteit van het programma.

''Het interesseert Gordon geen reet wie er bij K3 komt en dat merk je''

Na het matig succesvolle programma De Dansmarathon lijkt nu alweer het volgende programma van SBS6 de boeken in te gaan als een teleurstelling. K2 Zoekt K3 komt amper boven de 200.000 kijkers uit. Dat de cijfers zó erg tegenvallen, heeft volgens Eric twee redenen: ''Ze denken bij SBS nog dat het 1995 is. En dat je kan wegkomen met zo’n start van twee weken later. De show loopt namelijk voor in België, omdat het daar op de zaterdag wordt uitgezonden; die wilde SBS niet vrijmaken."

Daardoor vliegen de spoilers je online en op social media om de oren, zegt Eric. "Het is niet spannend meer. Daarnaast hebben de meiden van K2 en Gert nauwelijks een rol in het programma, waardoor het concept met die jury en de boxen niet werkt. Het interesseert Gordon geen reet wie er bij K3 komt en dat merk je. Dat was bij K3 zoekt K3 totaal anders omdat die meiden écht goede opvolgers wilden.''

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

K2 Zoekt K3-kijkers hebben meelij met Bart: 'Kapot gebasht'

Wat opvallend is: de kijkcijfers in België van K2 Zoekt K3 zijn een stuk beter. Ook daar heeft Eric een logische verklaring voor. ''In België leeft K3 veel meer dan in Nederland, het is natuurlijk een van origine Vlaamse groep. Daar is iedereen bezig met dit concept. In Nederland had het al wat meer geleefd als het tegelijk met België was uitgezonden’’, aldus de entertainmentdeskundige. De show zal waarschijnlijk wel gewoon tot het einde te zien blijven op SBS6. ''Ingrijpen doen ze niet meer, het einde is in zicht", denkt Eric.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgische zender VTM reageert op ophef over Gordon in K2 zoekt K3

Ondanks de teleurstellende kijkcijfers van de show, denkt hij niet dat die effect hebben op de populariteit van de meidengroep: ‘'Het succes van K3 hangt in Nederland niet af van het succes van deze show. Ik denk dat het rond de finale wel meer gaat leven - iedereen wil toch wel even weten wie het gaat worden. Vervolgens gaan ze weer op tour en komt er meteen een plaat. En ze gaan alle talkshows vast wel weer af. Met de nodige promotie komen ze er wel.’’ De K3-liefhebbers hoeven zich dus geen zorgen te maken over de toekomst van zangeressen in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jurylid Gordon maakt de tongen los in K2 Zoekt K3

Wel moeten de fans het nu al doen zonder Klaasje. Zondag was het laatste optreden van de K3-zangeres, na zes jaar neemt ze afscheid van de meidengroep. 'Het laatste optreden met Klaasje is een feit! Bedankt voor 6 fantastische jaren! We gaan je zo ontzettend hard missen!’ staat geschreven bij een foto op het Instagram-account van K3. Over een paar weken komen we er dus achter wie haar zal opvolgen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers van K2 zoekt K3 reageren woedend op jurylid Gordon

Jurylid Gordon heeft zich overigens niet bepaald populair gemaakt in het programma. Kijkers vinden namelijk dat de zanger veel te ver gaat met zijn kritiek richting de deelnemers. 'Wat weet jij nou in godsnaam van K3?’ luiden de reacties op Twitter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!