Tim Hofman Beeld © ANP

Reclame Code overspoeld met klachten na oproep Tim Hofman

11 november 2021 11:56

De Stichting Reclame Code heeft na een oproep van onder anderen Tim Hofman (33) een 'opvallend hoog' aantal klachten gekregen over de Week van het Leven-campagne. Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat de teller donderdagochtend op 775 staat; dinsdag waren dat er nog 120.

"Na een proces van hoor en wederhoor zal de (voorzitter van de) Reclame Code Commissie de klachten over deze uitingen beoordelen"

De Week van het Leven is een initiatief van het Platform Zorg voor Leven, een samenwerking van prolife-organisaties en christelijke partijen. Zij stellen in spotjes op onder meer radio en televisie dat vrouwen, als zij kiezen voor abortus, niet aan het kind denken. Tim Hofman riep woensdag via Twitter op een klacht in te dienen bij de Stichting Reclame Code.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman haalt nieuw tv-format John de Mol door de mangel

Daar hebben veel mensen gehoor aan gegeven. Een aantal daarvan is al in behandeling genomen en daar komen geen nieuwe meer bij. "Na een proces van hoor en wederhoor zal de (voorzitter van de) Reclame Code Commissie de klachten over deze uitingen beoordelen", meldt de stichting op de website. De uitspraak volgt later.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman reageert op sneer Marc-Marie Huijbregts: 'Geen messiascomplex'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!