Kylie Jenner Beeld © Getty Images

Fans Kylie Jenner gooien producten weg na Astroworld-drama

11 november 2021 16:49

Het lijkt erop dat er lichte paniek heerst bij 'momager' Kris Jenner (66), zo beweren bronnen dichtbij de Kardashians. De bedrijven van dochterlief Kylie Jenner (24) staan namelijk stil sinds het Astroworld-drama. De realityster wordt bekritiseerd omdat ze in haar Instagram Stories filmpjes van het concert van haar vriend Travis Scott (30) deelde terwijl de situatie uit de hand liep. Kris probeert de financiële en emotionele schade voor haar dochter nu te beperken, zo meldt een bron aan 'The Sun'.

''We hebben het over miljoenen dollars verlies''

Kylie Cosmetics, Kylie Skin, Kylie Baby en Kylie Swim - het zijn allemaal bedrijven in het beheer van ondernemer en influencer Kylie Jenner. Na het drama op het festival van haar vriend Travis Scott staan alle social media-kanalen van de vier bedrijven on hold. Daarnaast genereert de influencer een groot deel van haar inkomen uit haar eigen Instagram-account, dat ruim 281 miljoen volgers heeft. Ook daarop doet ze voorlopig even geen samenwerkingen. Kortom: het dramatische incident levert de realityster een financiële strop op.

''Hoe langer de accounts buiten gebruik blijven, hoe meer de verkoop van de producten naar beneden gaat en hoe minder geld ze verdienen met advertenties'', legt de bron uit. ''We hebben het over miljoenen dollars verlies.'' Voor één bericht op haar eigen Instagram-pagina zou Kylie al een miljoen dollar vragen.

Haar moeder Kris probeert haar te helpen waar mogelijk: "Ze werkt goed samen met haar moeder, die tegelijk ook haar manager is. Daarom probeert Kris haar zowel emotioneel als financieel te steunen. Kris zit in crisismodus en probeert nog de beste manier te vinden om met deze situatie om te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kylie Jenner opnieuw beschuldigd van 'blackfishing'

Alsof dat nog niet genoeg is roepen verschillende mensen nu op om de influencer te boycotten. TikTokkers plaatsen video’s waarin te zien is dat ze hun Kylie Cosmetics make-up in de prullenbak gooien. 'Wanneer ik Kylie video’s zie plaatsen op haar Instagram Story van ambulances, terwijl er mensen doodgaan. Girl bye', schrijft iemand bij een van de filmpjes.

'Cancel ze allemaal', pent iemand anders. 'Het boeit ze allemaal helemaal niks, ze maken zich alleen zorgen over hun geld.' Een derde reageerder vindt: 'Ze geven alleen om zichzelf en niemand anders. Ik ga niet meer mijn geld uitgeven aan haar producten, waardoor zij rijk wordt.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kylie Jenner opnieuw beschuldigd van 'blackfishing'

Een dag na het drama reageerde Kylie voor het eerst op de tragische gebeurtenis: 'Travis en ik zijn gebroken en er kapot van. Mijn gedachten en gebeden zijn bij iedereen die is overleden, gewond zijn geraakt of op welke manier dan ook zijn getroffen door de gebeurtenissen van gisteren.'

Naar eigen zeggen wist Kylie op het moment dat het drama zich voltrok niet dat er iets aan de hand was. 'Ik wil duidelijk maken dat we niet op de hoogte waren van de dodelijke slachtoffers tot het nieuws naar buiten kwam na de show en dat we in geen geval verder zouden zijn gegaan met filmen of optreden.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kylie Jenner 'gebroken' na drama Astroworld Festival Travis Scott

Bij het festival van de rapper vielen zeker acht doden en nog eens tientallen anderen raakten gewond. In het gedrang voor het podium raakten meerdere festivalgangers buiten bewustzijn. Ook op andere plekken op het terrein heerste chaos. Het onderzoek naar de oorzaak is nog in volle gang. Meer daarover in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!