William Rutten en Nance Coolen Beeld © ANP

William Rutten ging na scheiding Nance vier jaar 'helemaal los'

14 november 2021 14:19

William Rutten (51) omschrijft zichzelf als een echte workaholic. Toch was er ooit een tijd dat hij zijn werk minder serieus nam. Na zijn huwelijk met Nance Coolen (48) ging hij 'helemaal los'. Dat vertelt de fotograaf, onder meer bekend als jurylid van het RTL-programma 'Het Perfecte Plaatje', in 'De 10 Van Podcast' van Radio 10-dj Lex Gaarthuis (38).

"Ik ben ooit vier jaar helemaal losgegaan"

“Ik ben ooit vier jaar helemaal losgegaan", geeft William toe tijdens het gesprek. "Ik ben ooit met Nance getrouwd geweest. Dat was een hartstikke leuke tijd, maar we groeiden uit elkaar, want ik liet mijn werk een beetje versloffen voor haar werk als zangeres bij Twenty 4 Seven."

Maar na de scheiding ging de fotograaf pas écht los om te compenseren voor zijn jeugd en het feit dat hij al vanaf zijn zestiende werkte. "Na die vier jaar dacht ik: dit heb ik nu wel gezien. En sindsdien ben ik gewoon weer lekker gaan werken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten zou zoon afraden om fotograaf te worden: 'Ben heel eerlijk'

Inmiddels heeft William niet langer de behoefte de bloemetjes buiten te zetten en geniet hij van zijn twee zoons, die hij heeft met zijn vrouw Sarah. Ondanks zijn liefde voor het vak raadt de 51-jarige het zijn kinderen af om in zijn voetsporen te treden. Als zij toch een carrière in de fotografie najagen, raadt hij ze aan een tweede vak erbij te kiezen. "Ik zie heel veel collega’s die maar net kunnen rondkomen."

Dat hebben fotografen ook een beetje zelf gecreëerd, vindt William. "Want ze laten al die prijzen maar kelderen en gaan overal maar in mee en op een gegeven moment kun je niet meer terug. Mensen moeten dan meerdere opdrachten op een dag doen om te kunnen leven. Ik vind dat een slechte zaak."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten reageert op 'kritiek' kijkers Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje met William Rutten zie je iedere woensdag om 20.30 uur op RTL 4. Afgelopen aflevering liet Georgina Verbaan zich van een andere kant zien:

Georgina Verbaan schiet in de stress bij 'Het Perfecte Plaatje'

00:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!