André van Duin Beeld © ANP

André van Duin staat open voor nieuwe liefde: 'Wil iemand om me heen'

15 november 2021 18:17

In hetzelfde jaar dat André van Duin zijn partner Martin verliest aan kanker, wordt er bij hemzelf darmkanker geconstateerd. In tijdschrift 'LINDA.' vertelt de 74-jarige presentator over die loodzware periode. "Ik moest naar hetzelfde ziekenhuis als waar ik een jaar eerder met Martin was geweest, door dezelfde gangen, ook een chemokuur. Maar anders dan bij hem, toen echt elke uitslag slecht nieuws was, is alles bij mij snel opgelost", aldus de komiek.

"Ik weet dat Martin niets liever had gewild dan dat ik de zin in het leven zou terugkrijgen"

André, bij wie het over Martin praten in de tegenwoordige tijd er tijdens het interview nog steeds insluipt, vertelt in het openhartige gesprek dat hij nog altijd aan het rouwen is. "Het blijft ontzettend verdrietig, maar je moet ermee leren leven, en dat doe ik ook. Soms heb je ineens huilbuien als je erover praat, zoals vandaag", geeft de Heel Holland Bakt-presentator eerlijk toe. "Alles voor later was al geregeld, maar wel voor als ík zou wegvallen, niet hij."

André van Duin: 'Ik beleefde een eenzame tijd'

02:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin wint Televizier-Ster voor beste presentator

Afleiding was de afgelopen maanden zijn redding. Heel Holland Bakt, Denkend aan Holland, De Grote Kleine Treinen Competitie; in het geval van André was dat veel werken en zo min mogelijk achter het raam naar buiten te zitten kijken, want dan gaat het mis en wordt hij overvallen door verdriet. "Hoe langer het duurt, hoe meer je beseft dat er nog redenen zijn om door te willen", vervolgt de presentator. "Veel dingen zijn gewoon niet meer zo leuk (...) Maar ik weet dat Martin niets liever had gewild dan dat ik de zin in het leven zou terugkrijgen. Dat gevoel geeft me veel steun."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin slaat eerste munt ter ere van 25 jaar Pride

André vindt vooral het alleen zijn erg zwaar, en staat daarom open voor een nieuwe man in zijn leven. "Ik heb het lang niet gewild, maar inmiddels sta ik daar weer voor open, ja. Ik ben bijna 75; dan kun je die laatste jaren toch nog wel leuk proberen te maken (...) Ik zou het wel prettig vinden om weer iemand om me heen te hebben. Dat hoeft niet in huis, het mag ook een latrelatie zijn. Iemand met wie je naar premières of de bioscoop kunt, iemand die er altijd is en op wie je kunt rekenen."

Vooralsnog lopen de heren de deur bij hem niet plat. Volgens de komiek kan het wel eens zo zijn dat zijn bekendheid mensen afschrikt. Zelf stapt hij ook niet graag op anderen af. "Tegelijkertijd denk ik: om nou weer helemaal vanaf nul met iemand te beginnen, wat haal je je op de hals? Krijg je er een hele familie bij, een hond, of een zwager met problemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin zou aanvankelijk interview Beatrix doen

Het hele interview is vanaf woensdag te lezen in LINDA..

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!