Hugo de Jonge eerder deze week bij een eerbetoon aan zorgmedewerkers en coronaslachtoffers. Beeld © ANP

Dochter Hugo de Jonge wil door aandacht niet meer samen over straat

16 november 2021 09:35

Als de zoon van een dominee groeit Hugo de Jonge (44) op in een glazen huis en wordt er constant op hem gelet. Zijn eigen kinderen ondervinden nu hetzelfde, en dat begint langzaam zijn tol te eisen. Zo gaat zijn dochter de laatste tijd liever niet meer mee naar de supermarkt omdat de minister voortdurend door mensen wordt aangesproken. "Er zijn wel momenten waarop ze thuis graag zouden willen dat ik een normale baan had gehad", vertelt de politicus in de nieuwste editie van het tijdschrift 'LINDA.'.

"Er zijn wel momenten waarop ze thuis graag zouden willen dat ik een normale baan had gehad"

Volgens Hugo kan hij op zaterdag niet eens rustig langs de voetbalwedstrijd van zijn zoon staan, zonder dat er iemand z'n hart bij hem komt luchten. "Als deze crisis mij één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat niets belangrijker is dan het thuisfront. Daar ben ik veilig. Daar word ik gesterkt in de overtuiging dat ik me niet moet laten afleiden door alle zijwind die kan komen in de vorm van kritiek, intimidatie en zelfs bedreiging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Hugo de Jonge vroeg ons al het dansen te verbieden'

Doordat hij zo gesteund wordt door Mireille [zijn vrouw, red.] en zijn kinderen, kan hij rechtop blijven staan en koers houden. Spijt heeft Hugo dan ook niet dat hij het stokje over genomen heeft van Bruno Bruins. "Het is heftig, daar ga ik echt niet stoer over doen", aldus de CDA'er. "Ik realiseer me maar al te goed dat ik beslissingen moet nemen die enorme gevolgen hebben in het leven van mensen. Dat is ontzettend moeilijk, maar tegelijkertijd mooi om te mogen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo de Jonge onthult meer details over zijn tattoo

Het hele interview lees je vanaf woensdag in de nieuwe LINDA.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!