Sonja Bakker Beeld © ANP

Oplossing in plagiaatrel Sonja Bakker: 'Zijn tot een overeenkomst gekomen'

17 november 2021 16:41

De plagiaatrel van Sonja Bakker (47) houdt het entertainmentnieuws in Nederland al maanden in z’n greep, maar er lijkt nu definitief een einde aan te komen. Volgens Silvia Ribas Dunnirvine - die al jaren haar succesvolle blog 'Garden in the Kitchen' heeft - zijn zij en Sonja tot een overeenkomst gekomen, zo verklaart ze aan RTL Boulevard.

''Ik ben blij om met jullie het nieuws te kunnen delen dat Sonja Bakker en ik tot een overeenkomst zijn gekomen''

''Ik ben blij om met jullie het nieuws te kunnen delen dat Sonja Bakker en ik tot een overeenkomst zijn gekomen'', zegt Sylvia. Tot wat voor oplossing de twee zijn gekomen, laat de foodblogger in het midden. Ze vervolgt: ''Ik zal hier verder geen uitspraken meer over doen.''

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonja Bakker neemt afscheid: 'Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?'

Eind augustus kwam naar buiten dat Sonja een aantal recepten van Sylvia zou hebben overgenomen en gedeeld op haar online kanaal. Het leek daardoor alsof het haar eigen creaties waren. Het nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel en had grote consequenties voor de dieetgoeroe.

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker verklaarde eind september in Shownieuws: "Toen laatst bekend werd dat ze ook plagiaat in haar boek heeft gepleegd, hebben we meteen contact met Sonja gehad en de samenwerking beëindigd."

Sonja zelf kondigde in september zelf ook aan rust te willen en haar werk als schrijfster on hold te zetten voor onbepaalde tijd. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sonja Bakker stopt: 'De komende periode heb ik behoefte aan rust'

Eerder sprak Rob Goossens over deze zaak bij RTL Boulevard aan de desk. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!