Beeld © ANP

Yade Lauren en Kevin zijn grote winnaars FunX Music Awards

18 november 2021 22:00

Yade Lauren (22) en Kevin (27) waren de grote winnaars tijdens de NPO FunX Music Awards. De zangeres en de rapper kregen tijdens de coronaproof uitreiking in AFAS Live in Amsterdam ieder vier awards overhandigd.

Yade en Kevin wonnen twee beeldjes samen; die van Best Collabo voor hun hit Samen en die van Best Song voor hun nummer Praat Met Mij. Daarnaast won de rapper de prijs voor Best Album voor Grote Versnelling en Artist Of The Year - Male. De vrouwelijke tegenhanger van laatstgenoemde award ging naar Yade. De zangeres mag daarnaast de prijs voor Best Singer op haar schoorsteenmantel zetten. Overige awards waren voor onder anderen Josylvio en Lijpe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yade Lauren en Kevin zijn grote winnaars FunX Music Awards

Rapper en acteur Défano Holwijn kreeg de tweede FunX Power Award, de prijs die wordt gegeven aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de doelgroep van de radiozender. Holwijn kreeg hem vanwege zijn social media-initiatief FC Avondklok waarmee hij voor jongeren een onlineprogramma maakte met muziek en entertainment tijdens de coronalockdown.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronnie Flex noemt horlogeroof Lil' Kleine wake-up call

De NPO FunX Music Awards werden donderdag voor de achtste keer uitgereikt. Vanwege de coronaregels konden in de zaal maar 1250 fans aanwezig zijn bij het geplaceerde evenement. Die werden getrakteerd op optredens van onder anderen Kevin en Boef.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronnie Flex: 'Was niet aan het gamen tijdens de bevalling'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!