Sonja Bakker 2018 Beeld © ANP

Sonja Bakker komt met nieuw boek na plagiaatrel: 'Sluit het jaar positief af'

20 november 2021 09:23

Sonja Bakker (47) heeft haar rol van dieetgoeroe weer opgepakt nadat ze eerder dit jaar werd beschuldigd van plagiaat. De gewichtsconsulente, die in september nog voor onbepaalde tijd haar werk neerlegde, heeft "een nieuw boek klaar", zo zegt ze in 'De Telegraaf'.

"Ik heb heel veel wakker gelegen de laatste maanden, maar ik slaap nu weer goed en tel mijn zegeningen''

Meerdere foodbloggers en diëtisten beschuldigen Sonja ervan dat ze recepten heeft gekopieerd voor haar eigen boeken. Volgens de dieetgoeroe zijn de zaken inmiddels geschikt. "En wat ook mooi is: een van hen die klaagde, heeft haar schadevergoeding aan drie goede doelen gegeven", vertelt Sonja.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Oplossing in plagiaatrel Sonja Bakker: 'Zijn tot een overeenkomst gekomen'

Over de hoogte van het bedrag mag ze niets zeggen. "Maar iedereen is tevreden en die goede doelen ook, lijkt me. Het is uiteindelijk een win-winsituatie geworden, want misschien komt er nog wel eens een leuke samenwerking uit voort. Het is in elk geval uit de wereld, dus ook op dat gebied sluiten we het jaar positief af.’’

Naar eigen zeggen valt het mee met de imagoschade die Sonja erdoor heeft opgelopen. Toch besloot ze zich tijdelijk terug te trekken. "Op het hoogtepunt van de rel, toen ik twee maanden geleden iedereen over me heen kreeg, dacht ik dat ook even. Ho! Stop! ’Wacht even’, zei ik tegen mezelf. Ik ga eerst die zaken oplossen en dan zie ik wel weer."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sonja Bakker keert drie weken na plagiaatrel weer terug

Sonja is weer aan het schrijven geslagen en komt "net voor de kerst" met een boek over vegetarisch koken. "Ik heb heel veel wakker gelegen de laatste maanden, maar ik slaap nu weer goed en tel mijn zegeningen. Het gaat goed met iedereen, met de kinderen, met de exen, de kerst komt eraan en natuurlijk eten we weer gevulde kalkoen. We sluiten het jaar positief af. Positiever dan het begon!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!