Beeld © ANP

Albert Verlinde werkt 'dwars tegen stroom in' aan nieuwe musical

21 november 2021 11:24

Albert Verlinde (60) gaat naar eigen zeggen 'dwars tegen de stroom in' door met de voorbereidingen op zijn nieuwe musical 'Dagboek van een herdershond'. De producent wil daarmee positiviteit uitstralen en aandacht vestigen op wat er in deze tijden allemaal wél mogelijk is, vertelde hij zondag in de talkshow 'WNL op Zondag'.

"Ik wil positiviteit uitstralen. Omdat er ook heel veel is wat wel kan"

"Ik ben dwars tegen de stroom in een nieuwe musical aan het maken. Ik ga gewoon door met casten en kaarten verkopen", vertelde Albert aan presentator Rick Nieman. "Mensen hebben behoefte aan iets anders dan alleen maar tegen elkaar zeggen hoe erg het allemaal is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde: 'Interview Matthijs en Máxima een gemiste kans'

Dat het ook voor de culturele sector onzekere tijden zijn, weet Albert als producent van musicals en theatervoorstellingen als geen ander. Door de coronamaatregelen zijn de theaters maandenlang gesloten geweest en nu alles weer open is, is het toch steeds de vraag voor hoe lang dat zal zijn. Toch wil Albert zijn oor daar niet naar laten hangen, vertelt hij. "Ik wil die positiviteit uitstralen. Omdat er ook heel veel is wat wel kan. Ik wil aandacht geven aan wat wél open is. Als er musea open zijn, ga ernaartoe. Help die culturele ondernemers ook", riep hij op.

Albert onthulde ook dat hij toen er geen plicht meer toe was, zijn mondkapje is blijven dragen tijdens het boodschappen doen. "Ik dacht: het zal wel niet hoeven, maar ik doe het wel. Je kunt namelijk zelf ook wat doen." Dat anderen dat niet altijd doen, stoort hem dan ook. "Soms komen mensen met de hand uitgestoken naar mij toe als een soort statement van 'wij gaan de hand schudden'. Is het nou zo moeilijk om dat even niet te doen?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde wees zingende rol in The Passion af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!