Jelka van Houten en Henry van Loon Beeld © ANP

Henry van Loon raapte Jelka bijeen na scheiding: 'Horen bij elkaar'

22 november 2021 11:43

Jelka van Houten (43) kan niet goed uitleggen waarom het zo goed werkt tussen haar en haar partner Henry van Loon (39). In de nieuwe 'LINDA.' doet ze toch een poging. "Het is in ieder geval behoorlijk de bedoeling dat wij bij elkaar zijn", aldus de actrice.

"Ik ben echt superblij met Henry"

Jelka geeft in het interview toe dat ze niet verwacht had na haar scheiding nog ooit zo blij te zijn. "Ik zat toen zo in fucking zak en as", vertelt ze eerlijk. "Je weet wel dat negen van de tien stellen scheiden, maar dat gaat jou niet gebeuren. En dat gebeurt dan dus wel. Het hele kaartenhuis stortte in en ik dacht: dit wordt niks meer.

Twee lange, maar creatieve, jaren later komt ze Henry tegen. "Ik ben echt superblij met Henry (...) Dat zeg ik nu dus ook tegen mensen die gaan scheiden: it’s not the end of the world. Al zeg ik er ook bij dat je wel bereid moet zijn om aan je eigen shit te werken. Je moet niet alleen maar naar de ander wijzen. Je móét naar jezelf kijken, anders gaat je volgende relatie net zo goed kapot."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BNNVARA komt met komedie met Henry van Loon in hoofdrol

Het acteurskoppel verwelkomde in november van 2020 hun eerste kindje samen. Ondanks de humoristische zwangerschapsaankondiging, hield het stel de zwangerschap voornamelijk voor zichzelf. Af en toe plaatsten ze een foto of update via Instagram Stories met hun volgers, maar het duo maakte niet bekend wanneer Jelka was uitgerekend of wat het geslacht van hun kleintje zou worden. 

De trotse ouders konden het na de geboorte van hun dochtertje Bonnie echter niet laten de hoognodige details te delen. Zo schreef Jelka bij het geboortekaartje van hun dochtertje op Instagram: 'Ze is fantastisch, nu gaan we even bijkomen van deze achtbaan. Ik deel nooit foto’s van mijn kinderen en dat houd ik graag zo! Maar ik kan je zeggen: ze is bijzonder fantastisch en geweldig.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jelka van Houten in meewoedige bui: 'Geniet van wat je wél hebt'

Jelka en Henry zijn sinds maart 2018 een stel. Daarvoor was de actrice tot 2016 getrouwd met Koppe Koppeschaar, met wie ze nog twee kinderen heeft: zoon Walt en dochter Jean. 

Het hele interview met Jelka in nu te lezen in LINDA.. Om de cover was afgelopen week het een en ander te doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!