Carole Baskin Beeld © Getty Images

Carole Baskin uit Tiger King reageert op 'teruggevonden' echtgenoot

22 november 2021 12:15

In het tweede seizoen van 'Tiger King' worden documenten getoond waaruit blijkt dat Don Lewis, de ex-man van Carole Baskin (60), nog in leven is. De Netflix-serie heeft hiermee een groot mysterie ontrafeld en dat is voor Dons voormalige echtgenoot een behoorlijke verrassing, zo laat ze weten in een interview met 'This Morning'.

"Toch doen ze alsof ik iets met zijn verdwijning te maken zou hebben"

Al sinds 1997 is er geen spoor te bekennen van Don Lewis, een miljonair die getrouwd was met Carole. Het eerste seizoen van Tiger King ging dieper in op zijn verdwijning en de mogelijke betrekking van Carole, nadat aartsrivaal Joe Exotic haar ervan beschuldigde haar man te hebben vermoord. Inmiddels lijkt het erop dat Don 'veilig en in leven' gesignaleerd is in Costa Rica, zo blijkt uit het tweede seizoen van de Netflix-serie. Ook voor Carole komt het als een shock, vertelt ze in een interview met het Britse programma This Morning

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moord, chaos en gekte: Tiger King 2 vanaf vandaag op Netflix

"Dat was één van de meest opwindende dingen uit de serie", zegt Carole over het opgedoken document waaruit zou moeten blijken dat Don leeft. De dierenactiviste wordt er al jaren van verdacht betrokken te zijn bij zijn verdwijning of een mogelijke moord. Ze werd daarom omgedoopt tot een 'high-profile verdachte' door de politie. Maar volgens Carole klopt hier niets van. "Homeland Security moet dit al weten sinds 2002, want toen werd die afdeling gevormd", legt ze uit in This Morning

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix: Carole Baskin gaf toestemming voor Tiger King 2

"Ze zeggen nu dat m'n echtgenoot gewoon in leven is. En toch doen ze alsof ik iets met zijn verdwijning te maken zou hebben", vertelt Carole er perplex over. Don zou er alles aan hebben gedaan om de scheiding van Carole naar zijn hand te zetten. Zo heeft hij een levensverzekering van anderhalf miljoen afgesloten voor zijn verdwijning. Ook zou hij 'vele malen heen en weer zijn gevlogen naar Costa Rica en telkens 100 tot 200 duizend dollar hebben meegenomen'. Dons dochter Donna zei hierover: "Dat klinkt als iets dat mijn vader zou doen. Het lijkt erop dat 'ie zoveel mogelijk geld uit Amerika sluisde, zodat wanneer hij van Carole zou scheiden er minder geld zou zijn dat hij dan weer aan haar moest geven." 

Ondanks de onthulling dat Don nog in leven zou zijn, is er verder niet heel veel spraakmakends in de nieuwe Tiger King te bekennen. In de video hieronder zie je waarom. 

'Nieuwe reeks Tiger King niet meer zo spraakmakend'

03:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!