Maxime Meiland Beeld © ANP

Henny Huisman en Maxime Meiland winnaars Loden Leeuw

22 november 2021 21:48

Henny Huisman (70) en Maxime Meiland (25) hebben een Loden Leeuw gewonnen. De prijs wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt in het AVROTROS-programma 'Radar' aan de meest irritante reclame en BN'ers die daar een rol in spelen.

Henny won de prijs voor de meest irritante BN'er in een reclame, namelijk voor zijn rol in de reclame van Meubelzorg. De televisiemaker kreeg 48 procent van de stemmen en versloeg onder anderen Frank Lammers (Jumbo) en Wesley Sneijder (TOTO). In 2008 won hij de prijs ook al voor zijn rol in een reclame van de Postcodeloterij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maxime Meiland: 'Televizier-Ring ligt in de kluis'

Maxime won de prijs voor meest irritante influencer die reclame maakt en versloeg daarmee onder meer Monica Geuze, NikkieTutorials en Lieke van Lexmond. Stemmers zouden het irritant vinden dat Maxime haar kind zo vaak inzet voor reclames.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Henny Huisman onthult 'tv-leugen' over de Soundmixshow

Beveiligingsbedrijf Verisure won de prijs voor irritantste reclame. Het spotje zou taaltechnisch niet kloppen en het zou ongeëmancipeerd zijn dat een vrouw haar man op zijn werk belt om een alarmsysteem te regelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!