Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Opmerkelijk: 'Alec Baldwin dreigde regisseur 30 Rock te slaan'

23 november 2021 04:51

In zijn tijd bij comedy '30 Rock' was Alec Baldwin (63) niet altijd de gemakkelijkste collega. Dat blijkt uit een nieuw boek over de serie, dat eind van de maand uitkomt.

''De beste klus die ik ooit heb gehad, die ik ooit zal hebben, zat erop''

In The 30 Rock Book: Inside the Iconic Show, from Blerg to EGOT bespreken verschillende oud-medewerkers van de serie de gang van zaken achter de schermen. Volgens de New York Post, dat het boek inzag, vertelt een editor daarin dat regisseur Adam Bernstein tijdens de opnames van het eerste seizoen zijn twee duimen omhoog stak om het camerabeeld van een scène met Alec te bepalen. De acteur zou daarop naar hem toe zijn gekomen en hebben gezegd dat als Bernstein dit nog één keer zou doen, hij hem in elkaar zou slaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Scriptbegeleider klaagt Alec Baldwin aan: 'Hij was roekeloos'

Volgens de schrijver van het boek maakte Alec het de producenten, onder wie medecastlid Tina Fey, ook moeilijk in contractbesprekingen. De acteur zou zich nooit voor een heel seizoen willen vastleggen en dreigde geregeld met opstappen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Broer verdedigt Alec Baldwin: 'Schietincident niet zijn fout'

Pas na meerdere seizoenen leek Alec de lol te vinden in 30 Rock, waarin hij zenderbaas Jack Donaghy speelde. Hij zou zelfs hebben ingestemd met een salarisverlaging om het programma langer te kunnen laten doorlopen. Over de laatste scène die hij ooit filmde zei hij later in een interview: "Die avond was moeilijk. De beste klus die ik ooit heb gehad, die ik ooit zal hebben, zat erop."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!