Wendy Williams Beeld © ANP

Heftige geruchten over gezondheid presentatrice Wendy Williams

23 november 2021 13:45

Heftig nieuws uit de VS. Er gaan in de media zulke wilde verhalen rond over de gezondheid van Wendy Williams dat de 57-jarige Amerikaanse talkshowhost dinsdag trending is op Twitter. Wendy kan naar verluidt niet meer lopen, omdat er geen bloedcirculatie meer plaats zou vinden in haar benen en voeten. Alsof dat niet erg genoeg is, vertoont ze naar verluidt ook de eerste tekenen van dementie. Althans, dat beweert nieuwsreporter Antoine 'Toine The Don' Edwards, die zelf regelmatig in Wendy's show te gast was.

"Zoals iedereen weet, is mijn gezondheid een hot topic"

Het is al langer bekend dat Wendy de ziekte van Graves heeft, een auto-immuunziekte die haar recentelijk zoveel parten speelt dat ze haar televisieklussen tijdelijk moest neerleggen. De geruchtenmolen draait echter overuren sinds Wendy afgelopen weekend in een rolstoel werd gespot. Amerikaanse entertainmentsites speculeren erop los. De grote vraag die zij stellen is of Wendy nog wel terugkeert op haar bekende paarse stoel in The Wendy Williams Show. Vanaf 29 november nemen publiekslievelingen Leah Rimini en Michelle Visage twee weken het presentatiestokje van haar over. De makers bevestigen dat Wendy niet eerder dan halverwege december terugkeert. 

De Amerikaanse nieuwsverslaggever Toine the Don weet er, naar eigen zeggen, het fijne van. "Entertainmentgroep Lionsgate heeft Wendy naar verluidt achter slot en grendel gezet om een nieuwe depressie met drank en wodka te voorkomen", vertelt hij in het filmpje hieronder. Achter slot en grendel zitten zal wel meevallen, gezien genoemde paparazzi-foto's van afgelopen weekend. Toine refereert waarschijnlijk naar haar eerdere cocaïneverslaving en de keer in 2019 dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht na het consumeren van te veel alcohol. Dat was extra pijnlijk omdat ze een week ervoor in haar show bekendmaakte in stilte aan haar herstel van middelenmisbruik te werken, nadat ze twee maanden afwezig was geweest. 

Volgens Toine is Wendy de rest van dit jaar niet meer te zien in haar populaire praatprogramma. "Hetzelfde geldt voor volgend jaar. Volgens bronnen wordt de show gecanceld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fotograaf klaagt Hilary Duff en Wendy Williams aan om smaad

Wendy's broer Tommy zegt in een interview met de Britse tabloid The Sun dat hij 'niets heeft gezien' en 'geen gesprekken met haar heeft gehad' die suggereren dat de geruchten over dementie kloppen. De familie heeft regelmatig contact met Wendy. "Dus nee, we maken ons geen zorgen over haar mentale toestand. Het is allemaal fysiek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Video: Wendy Williams gaat van haar stokje tijdens liveshow

Op 8 november heeft Wendy zelf voor het laatst van zich laten horen via Instagram. 'Zoals iedereen weet, is mijn gezondheid een hot topic. Ik boek vooruitgang, maar het is slechts één van die dingen die langer duurt dan we hadden verwacht', schreef de talkshowhost toen. Verder schrijft ze dat ze een vrouw van een bepaalde leeftijd is en daarom des te meer afgaat op het advies van haar dokters. 'Ik zal terugkeren in mijn paarse stoel zodra we het er allemaal over eens zijn dat ik er klaar voor ben.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!