Beau van Erven Dorens: 'Weet niet hoe lang ik nog doorga met televisie'

23 november 2021 12:03

Beau van Erven Dorens (50) zou er geen moeite mee hebben als hij slachtoffer wordt van de zogeheten cancel culture. De presentator zou zo'n boycot door het publiek na omstreden uitspraken juist als een mooie gelegenheid zien om het roer eens flink om te gooien, zegt hij in een interview met 'Veronica Superguide'.

''Het heeft geen zin om me voor te doen als iemand anders, want mensen vinden het juist leuk om naar mij te kijken''

In gesprek over de houdbaarheid van zijn tv-carrière zegt Beau dat hij in ieder geval wil stoppen voordat anderen dat voor hem gaan bepalen. "Ik stop als de ideeën opgedroogd zijn, of als ik besluit dat ik alleen nog maar ga schrijven", zegt hij. "Nou ja, of als ik niet anders kan. Want stel je voor dat ik iets vreselijks roep en word gecanceld. Die kans bestaat bij mij, want ik zeg weleens onhandige dingen." Niet eens zo'n gek idee, vindt hij zelf. "Eigenlijk zou ik dat heerlijk vinden: een mooie gelegenheid om lekker ergens anders iets nieuws op te bouwen. Boeken schrijven, in een café werken, er zijn veel dingen die ik graag zou willen doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Beau van Erven Dorens in het nieuwe jaar te zien met Villa Felderhof-variant

De presentator blijft ook in de toekomst dan ook zeggen wat hij vindt. "Maar het heeft geen zin om me voor te doen als iemand anders, want mensen vinden het juist leuk om naar mij te kijken: die kakker uit Bloemendaal met zijn rare fratsen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Beau van Erven Dorens onthult fotoportret van verre voorouder

Wanneer Beau ooit stopt met televisie maken, dan neemt hij graag een voorbeeld aan hoe Kees van Kooten na het tv-programma Van Kooten en De Bie uit de spotlights verdween. "Ik weet niet hoe lang ik nog doorga met televisie, maar ik wil in elk geval stoppen voordat mij verteld moet worden dat ik niet meer nodig ben. Er zijn wat oudere tv-mensen die wanhopig proberen om in beeld te blijven. Geef mij dan maar hoe Kees van Kooten het heeft gedaan: die is zelf vertrokken en ook nooit meer in de verleiding gekomen om toch weer terug te komen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Beau van Erven Dorens in het nieuwe jaar te zien met Villa Felderhof-variant

Eerder dit jaar kreeg Beau de verrassing van zijn leven, toen er in Amerika een bijna 170 jaar oude foto opdook van een verre voorouder. Het Rijksmuseum kocht de plaat aan voor hun collectie en Beau kreeg zelf de eer die te onthullen. Meer daarover in de video hieronder.

Beau van Erven Dorens over bijzondere vondst: 'Is dit een grap?'

01:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!