Johan Derksen: 'Bedreiging bleek loos alarm te zijn'

23 november 2021 15:01

Johan Derksen (72) moest begin dit jaar zwaar beveiligd door het leven gaan, nadat hij bedreigingen aan zijn adres kreeg. Gelukkig bleken deze bedreigingen loos alarm te zijn, zo vertelt Johan in zijn column voor de Twentse nieuwssite TKKR.

"Na de dood van Peter R. de Vries wilde het OM geen enkel risico lopen"

"Een tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar stuurde vanuit de gevangenis mails naar zijn vriendin en daarin werd mijn naam genoemd. En hij stuurde ook nog een foto van mij mee", zo schrijft Johan over de boodschap die het Openbaar Ministerie hem eerder dit jaar bracht. Omdat de afzender van de brieven directe banden had met een beruchte crimineel, raadde het OM hem aan om beveiliging te nemen. "Na de dood van Peter R. de Vries wilde het OM geen enkel risico lopen met mannetjes van de televisie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Johan Derksen klaar met 'ordinaire' Veronica Inside

Dat John de Mol de beveiliging vervolgens heeft geregeld, vertelde Johan deze zomer al in De Oranjezomer, zijn talkshow bij SBS6. Over hoe die beveiliging was geregeld kon hij toen niets zeggen. In zijn column vertelt hij nu wel hoe het in zijn werk ging. "De volgende dag werd mijn huis al rondom volgehangen met camera's en dezelfde avond meldde zich mijn beveiliger tijdens het dagelijkse programma De Oranjezomer." Dankzij zijn beveiliger, die hij 007 noemde, waande de voetbalanalist zich vervolgens in wat hij zelf noemt 'de wereld van James Bond'. "Onder mijn auto werd een apparaat geplaatst, waardoor 007 op zijn telefoon kon zien waar ik uithing. Onderweg naar de studio moest ik van auto wisselen, ik heb alle middenklassers van binnen gezien en uiteindelijk nam ik, achter een benzinestation, plaats in een oude bestelbus, als de ultieme camouflage."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen gaat dagelijkse show De Oranjezomer niet missen

De paniekknop waar Johan in die tijd mee op zak liep, moest hij verbergen voor zijn tv-collega René van der Gijp. "Ik heb die knop twee maanden moeten verstoppen voor René van der Gijp, die er graag op wilde drukken, omdat hij het leuke televisie vond." Uiteindelijk werd de beveiliging weer stopgezet, schrijft de journalist. "Na twee maanden meldde het OM dat het loos alarm was geweest." Waarom de naam van Johan dan wel genoemd werd in de e-mails van de crimineel, wordt niet duidelijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!