Erica Meiland Beeld © ANP

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

25 november 2021 08:44

Kaartenmerk Hallmark heeft de samenwerking met de familie Meiland beëindigt vanwege de anti-moslim uitspraken van Erica Meiland (58). Kaarten met teksten als 'Wijnen, wijnen, wijnen' en 'Wat goed' kunnen niet langer besteld worden.

"Wij vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet"

Volgens Erica Meiland is de samenwerking zonder overleg stopgezet, zo vertelt ze aan Shownieuws. "Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald." 

Erica laat verder aan RTL Boulevard weten: 'N.a.v. de vele reacties vanuit de (voornamelijk) moslim-gemeenschap heeft Hallmark besloten de Meilandjes-kaart-collectie tijdelijk offline te halen. Dit om met ons te overleggen en intern beraad te houden. We hebben gisteren een fijn gesprek gehad met o.a. de directie van Hallmark en wij laten de beslissing aan Hallmark. Wij betreuren het feit dat Hallmark de collectie offline heeft gehaald maar hebben ook begrip voor hun situatie, die zij ook nog nooit hebben meegemaakt.'

Ze sluit af met: 'Overigens heeft Hallmark nóg meer reacties gekregen n.a.v. het offline halen, dit keer vanuit de andere hoek.'

Hallmark heeft in een reactie aan maandblad De Kanttekening laten weten dat zij 'niemand uitsluiten en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet'. 'Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland blijft achter uitspraken staan: 'Mijn mening'

Onlangs verscheen de biografie van Erica, hierin is te lezen dat Erica tegen het dragen van hoofddoeken is. "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid." Daarnaast is ze ook tegen het dragen van boerka's; ze noemt vrouwen die een boerka dragen 'pinguïns'. "Ik ben ook voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?"

De uitspraken van Erica deden veel stof opwaaien, vooral onder Islamitische influencers. Zij namen contact op met Hallmark over de samenwerking en riepen hun achterban op het kaartenbedrijf te boycotten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Erica Meiland haalt uit: 'Ze liegt alles aan elkaar'

In de biografie van Erica is ook te lezen over haar relatie met Sander van Betten. Althans, hij spreekt van een relatie en volgens haar was daar geen sprake van. De twee vochten het uit in de media, zo is te zien in de video hieronder.

Ex van Erica Meiland woest: 'Hadden 6 maanden een intensieve relatie'

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!