Monica Geuze Beeld © ANP

Monica richt pijlen op moedermaffia: 'Begrijpt elkaar niet altijd'

25 november 2021 16:01

Je kind op de mond kussen? Een schande! Je koter zonder jas naar buiten sturen? Hoe durf je! Geen enkele ouder is tegenwoordig nog veilig op het internet en komt vroeg of laat in aanraking met de 'moedermaffia'. Monica Geuze (26) vertelt in gesprek met het Belgische blad 'L'Officiel' dat ook zij niet gespaard blijft. "Ik vind het wel een lastig dingetje", aldus de YouTuber.

"Ik volg wel eens van die perfecte moeders op Instagram en dan denk ik, daar kan ik me echt niet mee identificeren"

Monica is de trotse moeder van de 3-jarige Zara-Lizzy, die ze heel bewust niet (meer) deelt op social media. Af en toe komt het meisje nog wel eens in een van haar vlogs voorbij, maar daar blijft het bij. "Ik denk dat moederschap vooral inhoudt dat jij moet doen wat goed voelt", legt ze uit. "Ik kan wel de hele dag in de keuken kikkererwten te staan pureren die je jankend nog niet naar binnenkrijgt. Of ik bestel een pizza'tje, ik bespaar mezelf drie uur in de keuken, ik ben een leukere moeder en Zara-Lizzy eet haar eten gewoon op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze niet blij met uitspraak Britt Dekker: 'Echt asociaal'

De influencer vervolgt: "Ik volg wel eens van die perfecte moeders op Instagram en dan denk ik, daar kan ik me echt niet mee identificeren. Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Maar ik zie mensen soms ook wel eens dingen doen met hun kinderen dat ik denk: hmm dat had ik misschien net wat anders had gedaan."

Monica zelf krijg ook af en toe kritiek, zo vertelt ze dat ze onlangs nog te horen kreeg dat haar dochter wel erg vaak bij haar opa en oma slaapt. "En dan denk ik: nee als ik parttime werkte, dan had ik het waarschijnlijk ook al makkelijker aangekund, maar het is gewoon heel druk als je allebei fulltime werkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze openhartig over haar onzekerheden: 'Vind mezelf niet mooi zonder make-up'

Op Monica ligt extra veel druk omdat de vader van haar dochtertje, Lars Veldwijk, vanwege zijn voetbalcarrière in het buitenland woont. "Ik denk niet dat je elkaar als moeder altijd begrijpt en dat hoeft ook niet altijd."

Hoewel Zara-Lizzy haar vader dus niet vaak ziet, werden de twee onlangs herenigd. Bekijk de aandoenlijke video hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!