Eva Jinek Beeld © ANP

Eva Jinek moet veel inleveren voor talkshow: 'Sociaal leven ligt stil'

25 november 2021 18:02

Een eigen talkshow, een prachtig gezin en (binnenkort) een boek in de schappen: Eva Jinek (43) lijkt het allemaal te hebben. Toch heeft ze een hoge prijs betaald voor haar succes, zo vertelt ze in het decembernummer van 'ELLE'. "Ik moet veel laten voor mijn werk, maar ik krijg er ook veel voor terug", aldus de presentatrice.

"Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee"

"Het idee dat je parttime kunt werken en tege­lijk de top kunt bereiken, is een loos idee", vertelt de koningin van de late avond eerlijk in het blad. Zo gaat ze iedere avond na de uitzending pas rond halfdrie 's nachts naar bed, maar om halfacht staat ze alweer paraat om haar zoontje Pax een flesje te geven.

"Mijn sociale leven ligt in die periode stil", geeft ze dan ook toe. "Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan. Dit doe ik de helft van het jaar, de andere helft ben ik wel thuis met mijn kind."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Liefdesproject' van Eva Jinek komt volgende maand uit

Een halfjaar lang geeft Eva zich dus helemaal over aan haar werk, iets waar ze enorm gelukkig van wordt. "Ik handel als het
ware in verhalen van andere mensen en ik geniet altijd intens van dat gevoel van enthousiasme dat ik daar elke dag opnieuw van krijg", legt ze uit.

Minder leuk vindt Eva het wanneer ze fouten maakt, en - hoewel het de kijkers niet altijd opvalt - zijn die er volgens de presentatrice elke avond. Iets wat ze maar moeilijk te verdragen vindt. Het heeft haar wel geleerd op zichzelf te vertrouwen. De RTL-ster vertelt: "Ik werk over­
dag veel samen met mijn team,
 maar als ik ’s avonds aan die
tafel ga zitten dan ben ik hele­
maal op mezelf aangewezen.
 Maar dat is het unieke van een live­uitzending: er kan iets fantastisch gebeuren of iets gigantisch mis­ gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek 'bijna geëlektrocuteerd' op de Boerderij van Dorst

Het allerergste vindt de presentatrice wanneer ze iets doet wat ze zelf ook niet goed vindt en iedereen het er vervolgens over heeft. "Het is verleidelijk om dat gevoel weg te werken, om te denken: kan ik om twee uur ’s middags al beginnen met drinken? Kan ik nú online iets kopen om dat gevoel weg te krijgen? Kan ik me ergens verstoppen? Maar nee, ik heb hier ook geen oplossing voor, het is gewoon een onaangenaam gevoel, daar moet je mee leren omgaan", aldus de talkshowhost. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jinek-kijkers ontdaan door aangrijpend verhaal moeder toeslagenaffaire

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!