Katja Schuurman en Freek van Noortwijk Beeld © ANP

De relatie van Katja en Freek in vogelvlucht

26 november 2021 13:57

Vlak voor het einde van het jaar vindt er nog een relatiebreuk plaats in showbizzland. Katja Schuurman (46) kondigt op 25 november aan dat zij en Freek van Noortwijk (33) een punt achter hun huwelijk zetten. Dit is hoe hun sprookje zes jaar geleden begon en deze week helaas eindigt.

"De kok werd verliefd op een meer dan tevreden klant en andersom"

Juni 2015

Na een huwelijk van acht jaar met Thijs Römer loopt Katja een paar maanden na de breuk de jonge chef-kok Freek tegen het lijf in zijn restaurant Guts & Glory. In juni 2015 bevestigt hij dat Katja en hij 'smoorverliefd' op elkaar zijn. "Dat kan ook bijna niet anders, want het is gewoon een superlief en lekker chickie", voegde Freek er nog aan toe in gesprek met AD. 

De vonk slaat al snel over tussen hen. "Het lijkt wel een modern sprookje. De kok werd verliefd op een meer dan tevreden klant en andersom. (...) We zijn gelukkig. Verliefd en er staan wat ons betreft alleen nog maar mooie dingen te gebeuren."

Juni 2016

Verliefd, verloofd, getrouwd: dat ziet het koppel wel voor zich. Het is daarom geen verrassing als Freek op één knie gaat voor zijn Katja na een relatie van één jaar. "Als ik Freek zie, gaat alles in mijn lijf wat met seks te maken heeft direct aan", vertelde Katja destijds in de ochtendshow van Edwin Evers. 

Juni 2019

Blijkbaar is juni een magische maand voor hen. Drie jaar nadat Freek aan Katja vraagt of zij voor altijd de zijne wil worden, geeft het koppel elkaar op 21 juni in het geheim het jawoord. Dat doen ze geheel in eigen stijl een weekend lang, met een sexy jurk voor Katja en geen ringen, maar armbanden. 

"Het is een heel weekend van feesten met alle mensen die we liefhebben en het is echt fantastisch", zei Katja over het huwelijksfeest tegen RTL Boulevard. "Ik meen het oprecht. Ik had het niet verwacht. Ik zag haar aanlopen en ik was helemaal misselijk van verliefdheid", aldus Freek over het moment dat hij zijn bruid zag. Katja: "We moesten allebei een beetje huilen en zo hoort het ook."

Augustus 2020

In augustus 2020 gaat de wens van Katja en Freek in vervulling als dochter Coco Loulou wordt geboren. Haar grote zus Sammie, de dochter van Katja en Thijs, heeft de naam bedacht. Een paar maanden later vertelt de actrice open over de bevalling in de podcast van Gwen van Poorten.

"Het duurde uiteindelijk vijf uur, maar dat weet je niet. Ik dacht: als dit 24 uur duurt... dat is een hel. Al was het voor een paar uur ook best wel een hel. Ik dacht alleen maar: trek haar er dan uit!" Een morfinepomp werd voorgesteld, wat de presentatrice accepteerde. "Ik wilde geen ruggenprik, want dan kon ik niet persen", legt Katja uit. 

Uiteindelijk kon Katja weer de rust vinden en ze besloot haar dochtertje in haar armen te visualiseren. "Toen was ze er binnen twee weeën uit", aldus Katja. "En ik kan nu nog voelen dat ze er uitging en dat had ik bij Sammie niet. (...) Dat is echt een kick."

November 2021

Katja laat in een emotionele post weten dat de relatie voorbij is. Ze schrijft dat ze enorm hun best hebben gedaan om hun huwelijk te laten werken, maar dat ze te veel van elkaar verschillen. Toch zijn ze meer dan dankbaar dat hun wegen elkaar gekruist hebben. 'We hebben fantastische dingen met elkaar meegemaakt en elkaar zeer liefgehad. Met als allermooiste de geboorte van onze betoverende, ontroerende, humoristische, slimme, prachtige Coco Loulou, die anders niet geboren was', schrijft de presentatrice.

Freek heeft op zijn beurt nog niet gereageerd op de breuk. Iconisch, eh... ironisch genoeg luidt de boodschap van zijn meest recente Instagram-bericht #ditwerktniet. Dit gaat niet over zijn relatie met de actrice, maar over de coronamaatregelen in Nederland.

De breuk komt voor de buitenwereld als donderslag bij heldere hemel. Volgens entertainmentverslaggever Aran Bade, die aanwezig was bij het huwelijk van de tortelduifjes, waren er geen scheuren zichtbaar in hun huwelijk. 

'Waren geen krasjes te zien in huwelijk Katja en Freek'

04:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!