Patty Brard en haar ouders Beeld © ANP

Patty Brard over moeder: 'Blij dat ik haar nog een jaar bij me heb gehad'

26 november 2021 16:09

Patty Brard (66) vertelt in een openhartig gesprek in Robbert Rodenburgs 'Open Kaart' over de relatie met haar moeder. Dat zij en de presentatrice een moeilijke relatie hebben gehad, is geen geheim. Eerder dit jaar overleed Patty's moeder op 91-jarige leeftijd. Ze had alzheimer.

"Als ik er nu op terugkijk, is dat een van de beste periodes in mijn leven geweest"

Hoewel Patty en haar moeder jarenlang geen contact hebben gehad, was Patty in de laatste fase van haar moeders leven actief betrokken. ''Het is natuurlijk jammer van de periode die je niet met elkaar hebt gehad'', vertelt ze aan Robbert. ''Ik heb haar vanaf de eerste minuut dat ik haar weer zag tot aan de laatste seconde dat ze op deze aardbodem was, alleen maar liefde gegeven. En zelf gevoeld'', licht ze toe. 

De presentatrice geeft aan: ''Als ik er nu op terugkijk, is dat een van de beste periodes in mijn leven geweest, omdat ik dat gevoel van liefde heel erg koester.'' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard neemt afscheid van moeder: 'Dag lieve mama'

Ook de relatie met haar eigen dochter ging Patty niet altijd soepel af. Ook zij hebben jarenlang geen contact gehad. Maar ook Patty en haar dochter zijn inmiddels herenigd en hebben samen afscheid kunnen nemen van de moeder van de presentatrice. ''Dat ik dat samen met mijn dochter heb mogen meemaken, vind ik echt één van de mooiste dingen die ik van mijn bucketlist heb mogen aftikken'', vertelt Patty. ''Als je drie generaties op een rij ziet, dan word je toch wel blij van het feit dat familie niet alleen maar iets is wat je krijgt. Maar ook iets moois is als je ervoor vecht'', voegt ze toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard deelt kostbaar moment met moeder én dochter

De band met haar dochter is dan wel hersteld, de strijdbijl tussen Patty en haar zus Debby lijkt nog lang niet begraven. Patty zou haar eigen moeder jarenlang niet hebben mogen zien van haar zus en sleepte haar hierom eind vorig jaar nog voor de rechter. 

Patty Brard over slepende ruzie met zus: komt nooit meer goed

03:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!