Gert Verhulst vindt kritiek op 'niet-diverse' K3 onzin

28 november 2021 12:07

Gert Verhulst (53) vindt het onzin dat Studio 100 zijn kans zou hebben gemist om K3 diverser te maken. "Niet wij, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde moslimmeisjes en de non-binaire zang- en danswonderen in Vlaanderen en Nederland hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist", zegt de Studio 100-baas tegen 'Het Laatste Nieuws'.

''Toen ik even later zag dat de ernstige mannelijke kandidaten een groep vertegenwoordigden van ongeveer 10 tot 15 procent''

"Toen we bekendmaakten dat we op zoek zouden gaan naar een ‘opvolger (m/v/x)’ voor Klaasje, heb ik de oproep bewust heel breed gehouden. Dat was geen pr-stunt, dat was gemeend", legt Verhulst uit. "Toen ik even later zag dat de ernstige mannelijke kandidaten een groep vertegenwoordigden van ongeveer 10 tot 15 procent, wist ik als nuchter mens dat de kans groot zou zijn dat we opnieuw een meisje zouden verwelkomen in K3. Dat is simpele statistiek."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

K2 zoekt K3-finalisten zijn klaar voor nieuwe leven

Afgelopen week kwam er vooral vanuit Vlaanderen kritiek omdat alle mannelijke kandidaten van de talentenjacht K2 zoekt K3, waarin werd gezocht naar een opvolger voor de vertrokken Klaasje, al afvielen voor de finale. Volgens Gert is de vraag of het te vroeg was voor een jongen in K3 irrelevant. "Als je vandaag een enquête doet onder 1.000 Vlamingen en Nederlanders, zal een grote meerderheid een meisje verkiezen, daar ben ik zeker van. Is dat omdat we er nog niet 'klaar' voor zijn? Nee, dat is omdat we al jaren van K3 houden en dat is nu eenmaal een meisjesgroep. (...) Dat heeft met tijdsgewrichten of diversiteitsdiscussies allemaal niets te maken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon is zaterdagavond tóch bij finale van K2 zoekt K3

De finale van K2 zoekt K3 werd zaterdagavond gewonnen door de Nederlandse Julia Boschman.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!