Het Geheim van de Meester Beeld © ANP

Vier Nederlandse kanshebbers bij uitreiking Gouden Rozen

29 november 2021 03:30

Voor de zestigste keer worden maandagavond de Gouden Rozen, een van de belangrijkste Europese televisieprijzen, uitgereikt. Voor Nederland zijn er volop kansen: vier programma's van eigen bodem zijn genomineerd.

Mijn Rembrandt (NTR) en Het Geheim van de Meester (AVROTROS) maken kans in de categorie Kunst. Hitte, een onlinedramaserie van de EO, maakt kans bij het onderdeel Multiplatform-serie en het VPRO-programma Hoofdzaken maakt kans in de categorie Jeugd. De genomineerden van de in totaal 12 categorieën zijn door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld gekozen uit 750 inzendingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nederland grijpt mis bij Gouden Rozen

Enkele prijswinnaars zijn al bekend. Zo krijgt de Franse acteur Omar Sy de award voor Performance of the Year voor zijn rol in de Netflix-hit Lupin. De Lifetime Achievement Award gaat naar Brenda Blethyn. De Britse actrice krijgt de prijs voor haar rol in het ITV-crimedrama Vera, waarin ze al elf jaar de hoofdrol speelt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Uitreiking Gouden Rozen woensdagmiddag van start

Vanwege de coronacrisis is er geen fysieke uitreiking. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens een digitale show, die wordt gepresenteerd door Sue Perkins.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!